Po nedávnom aktualizovaní aplikácie Chrome pre Android a PC, dorazila aktualizácia aj na iOS zariadenia.

Podpora exportovania uložených hesiel prišla najprv na platformu  Android. Podpora sa začala vo verzii Chrome 65, aj keď je vyžadované povolenie prostredníctvom experimentálnej vlajky, čo naznačuje, že funkcia ešte nie je úplne pripravená pre hlavnú verziu prehliadača.

Chrome 66 je od včera k dispozícii pre zariadenia iOS s plnou podporou exportu hesiel. Funkcia funguje presne tak ako by sme očakávali. V prehliadači Chrome klepnutím na tri bodky prejdite na Nastavenia a vyberte položku Ukladanie hesiel.

K exportu hesiel prejdete v nasledujúcich krokoch – Nastavenia> Rozšírené> Heslá a formuláre> Spravovať heslá> Ponuka uložených hesiel

V položke Ukladanie hesiel sa zobrazia všetky vaše uložené heslá. Následne prejdite v zozname nadol a vyhľadajte možnosť Exportovať  heslá. Prehliadač Chrome vás potom overí prostredníctvom Face ID, alebo Touch ID a vytvorí .csv súbor, ktorý budete môcť zdieľať prostredníctvom správy, alebo mailu.

Spoločnosť Google si je vedomá rizík, ktoré sú spojené s exportom hesiel, tak je dôležité, aby ste exportovaný súbor mali bezpečne uložený. Chrome 66 bude postupne uvoľňovaný aj na ostatných platformách a bude mať niekoľko vylepšeníOd včera môžete v iOS exportovať heslá uložené v prehliadači Chrome a použiť ich v inej aplikácii.

Zatiaľ nie je jasné, či podpora exportovania hesiel bude dostupná aj v hlavnej aplikácii prehliadača na ostatných platformách. Aktuálne je funkcia dostupná iba pre iOS. Prehliadač Google Chrome si môžete zadarmo stiahnuť z obchodu App Store.

Google Play

zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Samsung údajne už dokončil dizajn pre Galaxy S10

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.