Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Canon, ktorá je svetovou špičkou v zobrazovacích riešeniach, predstavila novú sériu UV atramentových produkčných tlačiarní pre priemyselné využitie Océ LabelStream 4000, ktoré navyše ponúkajú možnosť voliteľných jednotiek pre flexotlač, zušľachťovanie a dokončovacie práce. S rýchlosťou výroby v rozmedzí 950 – 1672 m2/h, ktorá v tejto oblasti patrí k absolútnej špičke, sa táto produkčná tlačiareň dostáva na dominantnú pozíciu v rastúcom trhu tlače etikiet. Do konca tohto roka bude zariadenie dostupné aj v Európe.

 Najnovší prírastok do portfólia produkčnej tlače potvrdzuje stratégiu Canon a Océ investovať do rastúcich segmentov priemyselnej tlače. Táto inovatívna produkčná tlačiareň etikiet v sebe spája pozitíva UV atramentovej tlače s konvenčnými technológiami a prináša bezkonkurenčné výhody v podobe úspory času a nákladov, zvýšenie pridanej hodnoty tlačových výstupov, a navyše umožňuje široký výber doplnkových riešení pre vytvorenie tej najlepšej kombinácie, nech už sú konkrétne požiadavky na výrobu akékoľvek.

Christian Unterberger, riaditeľ marketingu a výkonný viceprezident Océ zodpovedný za produkty pre produkčnú tlač vysvetľuje, čím toto nové riešenie pre konverziu etikiet vyniká: „Séria Océ LabelStream 4000 je založená na atramentovej DNA Canon a Océ. Vďaka tomuto komplexnému balíčku riešení, ktorý bol vyladený presne podľa posledných trendov na trhu, môžu dodávatelia tlačových riešení v oblasti etikiet podporiť svoju ziskovosť u malých a stredných zákaziek a nadchnúť zákazníkov etiketami výnimočnej kvality s možnosťou pokročilých úprav na mieru.“

Nová produkčná tlačiareň má potenciál zohrať kľúčovú úlohu v širšej stratégii spoločnosti Océ. Crit Driessen, viceprezident spoločnosti a riaditeľ pre digitálnu výrobu obalov, hovorí: „Océ sa intenzívne snaží presadiť na dynamických trhoch a priemyselná tlač obalov ponúka skvelé príležitosti, ako získať nové zdroje príjmov. Digitálne tlačené produkty síce v súčasnosti tvoria celosvetovo iba relatívne malú časť trhu, ale očakáva sa, že tento podiel rýchlo porastie. Sme si istí, že významní hráči na tomto trhu ocenia produktivitu Océ LabelStream a ponúkané možnosti úprav na mieru ako spôsob, ktorý ponúkne ešte vyššiu pridanú hodnotu v oblasti tlače etikiet.“

Základom série Océ LabelStream 4000 je päťfarebná (CMYK a biela) UV atramentová tlačiareň s rýchlosťou tlače 48 m/min. Ponúka šírku tlače 330 mm (13″) alebo 410 mm (16″) a voliteľný režim zvýšenia výkonu až na 68 m/min pre menej náročné tlačové úlohy. Zariadenie ďalej umožňuje jednopriechodovú digitálnu tlač vysoko krycej bielej farby (až 80%) pri štandardnej rýchlosti tlače porovnateľnej s analógovými tlačovými technológiami, ako je rotačná tlač alebo flexotlač.

Najnovšie UV atramentové tlačové hlavy Xaar 2001 s rozlíšením 720 x 600 dpi a rôznymi režimami kvality zaručujú presnú reprodukciu detailov, jemných tónov, žiarivých aj základných farieb na širokom spektre štandardných materiálov pre výrobu etikiet, vrátane polypropylénu, polyetylénu, plastu typu BOPP a tiež na vybrané špeciálne médiá.

Tlačové riešenie je navyše možné rozšíriť na plne hybridnú konfiguráciu s individuálnym nastavením kombinácie dodatočnej flexotlače, jednotky na zdobenie a jednotky pre dokončovacie práce. To premení celý tlačový systém na integrovanú jednopriechodovú linku pre tvorbu etikiet, schopnú reagovať na požiadavky zákazníkov s najrôznejšími predstavami a rozpočtom.

Táto kombinácia tradičných a digitálnych technológií umožňuje rýchlu a cenovo dostupnú produkciu vysoko kvalitných samolepiacich etikiet – napríklad pre rýchloobrátkový spotrebný tovar, kozmetiku alebo liečivá. Digitálna tlač ponúka okrem schopnosti dodávať ekonomicky efektívne malé série tlačené na zákazku, ktorými sa zákazník vyhne nadprodukcii. Neprekonateľnou výhodou v tomto odvetví je aj možnosť úprav na mieru. Stále viac firiem sa snaží pritiahnuť pozornosť zákazníkov individuálnym prispôsobením balenia, takže je zrejmé, že digitálna tlač môže zásadne zvýšiť pridanú hodnotu a predaja alebo podporiť povedomie o značke.

Océ LabelStream ponúka užívateľom maximálnu flexibilitu a slobodu, aby mohli spracovať zákazku v krátkom čase. Jednoduché nastavenie a príprava urýchľujú dostupnosť systému pre produkciu. Výrobné náklady pritom zostávajú nízke, a preto je aj návratnosť investícií rýchla.

Spoločnosti zaoberajúce sa produkciou etikiet budú profitovať z toho najlepšieho systému v tomto sektore, ktorého základným kameňom je DNA atramentovej tlače od spoločnosti Canon. Inovatívne technológie integrované do komplexných end-to-end riešení, podporované prvotriednymi globálnymi službami a obchodným poradenstvom pomôžu vybudovať a rozvíjať udržateľné a ziskové podnikanie v oblasti digitálnej tlače.

Christian Unterberger je presvedčený, že nový stroj Océ LabelStream je zásahom do čierneho: „Nová séria Océ LabelStream 4000 je ďalším krokom k naplneniu našej trhovej stratégie. Naším plánom je zvýšiť náš podiel na trhu s obalmi a jedného dňa na ňom zohrávať vedúcu úlohu.“

Séria Océ LabelStream 4000 bude v Európe komerčne dostupná na konci roka 2018.

Značky: