Obraz, zvuk a dizajn – to sú hlavné motívy noviniek na tento rok.

Je pomerne bežné a z veľkej časti prestížne, spolupracovať na produkte s významnými značkami. Philips sa spojil s hudobnou legendou v oblasti high-end audio techniky, Bowers & Wilkins, a do svojho televízora Philips OLED+ 903 integroval reproduktory tejto značky.

Vylepšenia TV

Vo výbave je k pasívnym meničom pridaný 19 mm titánový výškový reproduktor a stredový s tkaninou zo sklených vlákien. Kompletná zvuková zostava vo forme soundbaru je integrovaná priamo v TV.

Súčasťou spolupráce so značkou Bowers & Wilkins bolo ladenie čipu DSP na spracovanie zvuku. Výrobca sa zameral na zníženie skreslenia a čistotu výšok.

Po obrazovej stránke má TV druhú generáciu obrazového čipu Philips P5 a trojstranný svetelný systém Ambilight. Použitie nového OLED panelu zvýšilo svetelný výkon o 10 %.

Novinkou je aj model OLED803, ktorý je nástupcom minuloročnej série 9002. Novinka vylepšuje obrazovú a zvukovú kvalitu. Takisto nechýba trojstranový Ambilight a použitie druhej generácie obrazového procesoru Philips P5. Nová antireflexná vrstva zlepšuje vzhľad čiernej farby a logicky znižuje mieru odleskov. Výrobcovia sa podarilo zvýšiť jas ešte o 10 % oproti minuloročnému modelu.

Vysoká kvalita obrazu je podmienená aj extra dizajnom. To je niečo, na čo si výrobcovia TV najmä v prémiovom segmente dávajú pozor. V tejto oblasti ide najmä o model série 9104, ktorý kombinuje leštenú oceľ a sklo.

Smart TV

V rámci inteligentnej domácnosti je tu podpora digitálneho asistenta Amazon Alexa, ktorým sa dajú napríklad prepínať kanály alebo TV zapnúť. Na začiatok je ohlásená podpora pre anglický a nemecký jazyk.

Osvetlenie Hue

Rodina produktov Philip Hue sa rozrástla o ďalšie lampy a svietidlá. Novinky sa zameriavajú najmä na spestrenie portfólia a tak si každý napasuje do domácnosti dizajnovo vhodný produkt.

Tohtoročné novinky sú Hue Adore, Hue Play, Hue Signe a samostatná žiarovka Hue white GU10. Rozhodne zaujímavou novinkou je svetelný pás Hue Outdoor.

Na článku spolupracovala Xénia Rybáková.

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Philips spolieha na OLED televízory a tvrdí, že v Európe ich má najlepšie

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.

Komentáre sú uzavreté