Podporuje Amazon Alexu.

Huawei predstavil na výstave IFA 2018 v Berlíne svoj nový mobilný procesor Kirin 980, ale aj inteligentný reproduktor. Huawei AI Cube má v sebe zabudovanú podporu hlasovej asistentky Alexa a tiež aj 4G router, čím sa odlišuje takmer od všetkých konkurenčných zariadení.

AI Cube disponuje 400 ml zvukovou dutinou a hliníkovou membránou. Táto kombinácia má zabezpečiť vysokokvalitný zvuk s krištáľovo čistými stredmi a výškami a rovnako aj plné basy bez skreslenia. Zvukový zážitok vylepšuje technológia Huawei Histen, ktorá pridáva virtuálne basy, lineárny fázový ekvalizér, adaptívne ovládanie cez viacero zariadení, rozpoznávanie hlasu na diaľku a ďalšie funkcie.

Huawei AI Cube

Na Slovensku ho nekúpite

Vďaka zabudovanému 4G routeru umožňuje reproduktor pripojenie do internetu, do zariadenia stačí vložiť 4G SIM kartu. Zariadenie podporuje mobilné pripojenie do internetu rýchlosťou až 300 Mbps a podporuje aj štandard 802.11ac Wi-Fi. Dokáže teda pracovať na frekvenciách 2,4 GHz a 5 GHz a prenášať dáta cez LAN rýchlosťou až do 1200 Mbps.

Huawei AI Cube umožňuje hlasové ovládanie pomocou služby Alexa od Amazonu. Tá dnes podporuje až 50 000 schopností a 12 000 inteligentných domácich zariadení od viac ako 2 000 výrobcov.

Prvý inteligentný reproduktor od Huawei sa však na našom trhu oficiálne neobjaví. Aspoň zatiaľ nie.

Huawei AI Cube

Na článku spolupracoval Ondrej Macko

Zdroj: Huawei

Prečítajte si aj:

Kirin 980: Huawei predstavil prvý 7nm procesor, výkon bude využívať flexibilnejšie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit

Komentáre sú uzavreté