BenQ uviedol na trh nový projektor, ktorý je určený primárne do firemného prostredia. Je optimálny na prezentácie a prináša niekoľko inovatívnych technológií.

BenQ LH720 dokáže vytvoriť až 120-palcový obraz zo vzdialenosti 3,5 až 6 metrov. Obraz je vo Full HD rozlíšení a zaujme vysokým maximálnym jasom na úrovni 4000 lúmenov. Projektor vďaka tomu vytvorí jasný a ostrý obraz aj počas slnečného dňa. BenQ LH720 ponúka niekoľko režimov zobrazenia. Režim prezentácie je vhodný na bežné používanie, k dispozícii je aj sRGB pre verné podanie farieb a režim Vivid, resp. Bright na zvýraznenie farieb, resp. jasu. Ide o štandardnú výbavu väčšiny projektorov.

LH720 tiež ponúka režim infografiky, ktorý je navrhnutý s dôrazom na zobrazovanie textu a grafického obsahu. Obraz je v tomto režime ostrejší a pokrýva 90 % farebného priestoru Rec.709. Projektor takisto ponúka dva používateľské režimy. Môžete si prispôsobiť jas, kontrast, ostrosť obrazu a tiež aj teplotu farieb. BenQ LH720 ponúka funkciu s názvom LumiExpert, ktorá prispôsobuje jas projektora okolitému osvetleniu. Tento režim je praktický z toho hľadiska, že nemusíte manuálne meniť jas podľa toho, či je vonku jasné svetlo alebo už zapadlo slnko.

Projektor je navrhnutý tak, aby ste ho pripevnili dole hlavou k držiaku zo stropu – zodpovedá tomu text na zadnej strane a popis portov. Samozrejme ho môžete používať aj na stole, orientáciu projektora si upravíte v nastaveniach podľa potreby. BenQ LH720 je laserový projektor, využíva technológiu BlueCore. Tá vylepšuje výkon aj životnosť DLP čipu a odoláva rozkladu farieb v priebehu času. Výrobca tiež garantuje životnosť na úrovni 20-tisíc hodín používania.

Z praktického hľadiska oceňujeme jednoduchú inštaláciu a úvodné nastavenie projektora. Pomocou hardvérových ovládacích prvkov je možné upraviť zaostrenie a veľkosť obrazu, k dispozícii je 1,5-násobné optické zväčšenie obrazu. Takisto si môžete prispôsobiť nastavenie objektívu a k dispozícii sú aj softvérové nastavenia na úpravu obrazu a odstránenie nedostatkov pomocou lichobežníkovej korekcie. Je to štandardná výbava projektorov.

QCast HDMI adaptér je možné skryť priamo do tela projektora

Počas testovania a bežného používania sme ocenili vysoký maximálny jas a dobre čitateľný obraz, ako aj jednoduché ovládanie. Súčasťou základného balenia je diaľkový ovládač so zabudovaným laserovým ukazovadlom. Na ovládači nájdete praktické funkcie, ako je zastavenie premietaného obrazu alebo Eco Blank, keď vypnete premietaný obraz a projektor beží ďalej. Tieto funkcie nájdu využitie v špecifických situáciách. Takisto môžete využiť funkciu až 1,8-násobného digitálneho priblíženia premietaného obrazu, rýchlo meniť zdroje a upravovať nastavenia. BenQ zjednodušil aj ponuku nastavení, môžete sa prepnúť medzi jednoduchým a pokročilým režimom.

Hlučnosť projektora zodpovedá štandardu a nebude vás rušiť počas porady či prezentácie. V prípade nastavenia Bright je BenQ LH720 hlučnejší, vtedy môže jeho hluk mierne prekážať.

Projektor ponúka bohatú portovú výbavu. K dispozícii sú dva HDMI porty, dva VGA porty pre pripojenie počítača, S-Video a analógový video vstup. Taktiež si môžete pripojiť mikrofón a reproduktory. BenQ LH720 podporuje aj široké portfólio príslušenstva. V ponuke je HDMI adaptér pre bezdrôtové premietanie obrazu pomocou technológie QCast. Pre tento adaptér je určený druhý HDMI port, ktorý je skrytý pod ochranným krytom, takže príslušenstvo nebude vytŕčať a kaziť tak dizajn projektora. Projektor je takisto možné ovládať cez LAN sieť. A ocenili sme aj jeho rýchlejšie zapnutie, čo je tiež jedna z výhod technológie BlueCore.

Zadná strana projektora s bohatou portovou výbavou

Verdikt

BenQ LH720 je výborný projektor pre firmy. Ponúka bohaté možnosti nastavenia a prispôsobenia obrazu a jeho jasnú projekciu na veľkej zobrazovacej ploche. Hlavným lákadlom projektora je laserová technológia BlueCore, ktorá zvyšuje jeho životnosť a odolnosť a zlepšuje aj kvalitu a jas obrazu. Poteší aj diaľkový ovládač s praktickými funkciami, ako je zabudované laserové ukazovadlo a funkcia zamrznutia premietaného obrazu.

Zapožičal: BenQ

Cena: 2569 €

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit