Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najväčšia banka na Slovensku opäť znižuje úrokové sadzby úverov na bývanie.

Ľudia môžu získať úrok už od 0,79 % pri ročnej a trojročnej fixácií. Hypotéka roka 2019 od Slovenskej sporiteľne je tak historicky najlacnejšia. Kvôli záujmu klientov o dlhšie fixácie úrokov zlacňuje banka aj 5- a 10-ročnú fixáciu a zároveň ponúka novinku – fixáciu na 15 rokov. 

Dôvodom zníženia sadzieb je najmä vývoj na trhu a politika Európskej centrálnej banky, vďaka ktorej budú sadzby priaznivé dlhší čas, ako sa pôvodne očakávalo. Ďalším dôvodom je aj rast platov a životnej úrovne Slovákov. Dopyt po hypotékach by preto mal pretrvávať a Slovenská sporiteľňa, ako líder vo financovaní bývania na Slovensku, chce byť pre záujemcov bankou prvej voľby.

Vďaka digitálnym inováciám stačí na vybavenie jedna návšteva pobočky banky. Klient prejaví záujem o hypotéku v Georgeovi (na webe či v mobilnej aplikácii) a všetku potrebnú dokumentáciu (znalecký posudok, výpis z katastra atď.) následne pošle emailom. Banka vstupy spracuje a klient príde do pobočky už iba podpísať zmluvu.

Druh úveruFixácia úrokovej sadzbyÚroková sadzba

v % ročne

Doba splatnosti
Úver na bývanie1 rokod 0,79 %5 – 30 rokov
3 rokyod 0,79 %
5 rokovod 0,89 %
10 rokovod 1,29 %
 15 rokovod 1,89 % 

Všetky komunikované sadzby platia po splnení podmienok Výhodného súčtu (klient spláca úver z účtu vedeného  v Slovenskej sporiteľni, pravidelne si sporí a úver si poistí).

Ako výhodne bývať so Slovenskou sporiteľňou?

  • S programom Výhodný súčet získate zľavu z úrokovej sadzby až 0,7 % ročne. Stačí mať v sporiteľni účet na splácanie úveru, sporiť si aspoň minimálnu čiastku 10 eur a úver si poistiť.
  • Banka vybaví znalecký posudok u zmluvného znalca a zároveň vybaví a zaplatí vklad záložného práva na katastri v hodnote 66 eur.
  • Akciová výška spracovateľského poplatku je len 89 eur, pri refinančnej hypotéke poplatok neplatíte.
  • Pri refinancovaní Slovenská sporiteľňa preplatí poplatok za predčasné splatenie hypotéky v inej banke až do výšky 1 %.
  • Ročne bez poplatku môžete urobiť až dve mimoriadne splátky vo výške 20 % zo zostatku istiny. Jednu zo zákona mesiac pred výročím zmluvy a druhú kedykoľvek počas kalendárneho roka.