Slovenská pošta predstavuje po platbe kartou ďalšiu z plánovaných inovácií pre zákazníkov, mobilnú aplikáciu. Cez aplikáciu Slovenskej pošty môžu zákazníci spravovať svoje zásielky či zistiť informácie o pobočkách. Vedenie Slovenskej pošty pokračuje v plnení cieľov stratégie „Pošta 2020“, ktorá sa zameriava na modernizáciu služieb pre ľudí a zefektívnenie procesov.

pošta

Aplikáciu Slovenská pošta predstavili hlavní predstavitelia tejto spoločnosti priamo v hlavnej budove Pošty

V mobilnej aplikácii Slovenskej pošty nájde zákazník prehľadné informácie o svojich zásielkach, pri ktorých si môže zmeniť miesto alebo termín doručenia. Mobilná aplikácia je tiež prepojená s vyvolávacími systémami na pobočkách, vďaka čomu sa zákazník môže pohodlne vyhnúť čakaniu na pobočke a vybrať si poradový lístok vopred cez aplikáciu. K dispozícii je tiež vyhľadávač pobočiek Slovenskej pošty, v ktorom nájdu zákazníci informácie o otváracích hodinách a službách na jednotlivých pobočkách. Zároveň aplikácia upozorní zákazníka, či je pobočka momentálne otvorená.

Hlavné funkcie aplikácie Slovenská pošta

Na Slovenskej pošte sa nám darí napĺňať ciele, ktoré sme si v stratégii „Pošta 2020“ predsavzali. Mobilná aplikácia Slovenskej pošty je jednou z významných inovácií, ktorá posúva poskytovanie moderných poštových služieb na ďalšiu úroveň. Želám si, aby zákazníkom naplno slúžila, aby sa stala ich šikovnou pomôckou na každom kroku, aby prispela k odľahčeniu pobočiek a zrýchleniu vybavenia zákazníkov,“ povedal generálny riaditeľ Slovenskej pošty Peter Helexa.

Aplikácia SLovenská pošta na tlačovej konferencii

„Významný prínos mobilnej aplikácie Slovenskej pošty vidím predovšetkým v pohodlí, ktoré zákazníkom ponúka. Zákazníci si môžu kedykoľvek a kdekoľvek skontrolovať svoje zásielky, kedy ich doručíme, môže si termín a spôsob ich doručenia upraviť podľa svojich predstáv. Prepojenie mobilnej aplikácie Slovenskej pošty s prevádzkovými systémami bolo technicky aj časovo nesmierne náročné. Som preto veľmi rád, že sa nám to v projektovom tíme podarilo. Už dnes máme množstvo nápadov na ďalšie funkcionality aplikácie a sme pripravení vo vývoji aplikácie pokračovať,“ doplnil riaditeľ úseku prevádzky René Kubiš.

Hlavné funkcie aplikácie Slovenská pošta

Na plnohodnotné využitie mobilnej aplikácie je potrebné, aby si zákazník aktivoval svoj účet adresáta zadaním kontaktných údajov (telefónne číslo alebo email). Mobilná aplikácia nájde zásielky, pre ktoré odosielateľ uviedol dané kontaktné údaje adresáta. Adresát potvrdením aktivácie prostredníctvom overovacieho kódu získa prístup k svojim zásielkam a všetkým funkciám spravovania zásielok. K dnešnému dňu eviduje Pošta v mobilnej aplikácii Slovenskej pošty vyše 3 120 overených adresátov.

Prehľad najdôležitejších funkcií

Prvú verziu mobilnej aplikácie Slovenskej pošty môžu zákazníci využívať už dnes. Pripravená je v slovenskej a v anglickej verzii. Dostupná je na stiahnutie zadarmo prostredníctvom Google Play alebo AppStore.

Pred spustením aplikácia Slovenskej pošty prešla viacnásobným interným a externým testovaním. Mobilnú aplikáciu bude Slovenská pošta postupne aktualizovať a prispôsobovať moderným trendom a potrebám zákazníkov. Zákazníkom je k dispozícii zákaznícky servis Slovenskej pošty, kam môžu posielať prostredníctvom emailu svoje tipy na zlepšenie či doplnenie funkcií mobilnej aplikácie.

Stratégia Pošta 2020

Slovenská pošta pokračuje v napĺňaní stratégie „Pošta 2020“ zameranej na zefektívnenie procesov a modernizáciu služieb pre zákazníkov. Už dnes môžu zákazníci využívať pripojenie na internet cez Wi-Fi na takmer päťdesiatich poštách. Od februára 2019 môžu obyvatelia zaplatiť na poštách platobnými kartami Mastarcard, VISA a Diners Club. Tohtoročnou novinkou pre zákazníkov je aj rýchly výber hotovosti na poštách, ktorý vyhovuje najmä zákazníkom v obciach, kde nie je dostupný bankomat. V roku 2019 Pošta zhustila sieť BalíkoBOXov, ktorých funkcie a poskytované služby plánuje rozšíriť.

V úvodnej testovacej prevádzke na prvých 100 pobočkách si zákazníci mohli od začiatku decembra 2018 vyskúšať prioritné vydávanie balíkov cez Balíkovne. Od decembra 2018 tiež na vybraných IOM poštách vybavia zákazníci osvedčenie dokumentov. Zákazník tak na pošte získava úradne overenú kópiu dokumentu použiteľnú na právne účely. Od novembra 2018 môžu zákazníci jednoducho a rýchlo zaplatiť faktúry na pobočkách pomocou „Pay by Square“, ktorý umožňuje bezchybné zaplatenie faktúr prostredníctvom QR kódu. Od októbra minulého roka zasiela Slovenská pošta svojim zákazníkom úradné zásielky prostredníctvom centrálneho doručovania.

Na rozdiel od tradičných univerzálnych služieb priebežne rastie záujem zákazníkov o balíkové služby Slovenskej pošty. Slovenská pošta dobudovaním logistického centra vo Zvolene rozšíri jeho kapacitu o viac ako 300%. V pláne je tiež rozšírenie automatizovaných vyvolávacích systémov, ktoré budú do konca novembra nainštalované na celkovo osemdesiatich pobočkách, ako aj pilotné doručovanie vo večerných hodinách.

Viac o aplikácii Slovenská pošta

Ondrej odporúča: Aplikácia Slovenská pošta zjednoduší váš život (VIDEO TOUCHIT)

 

 

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.