Pokračovanie v prémiovom segmente prináša to, na čo ste zvyknutí a niečo navyše. Ako to už býva, vylepšenia sú prínosné, no nie zásadné. Ak teda máte model 1000XM3, prechod na nami testovaný model nebude nutnosťou.

Výrobca si na dizajne zakladá, a tak dostanete slúchadlá, ktoré vám bez najmenších nerovností sadnú na hlavu. Akoby boli robené pre vás. Toto nie je prvýkrát, čo máme práve zo slúchadiel pocit, ako keby boli vysoko prispôsobené práve na našu hlavu. Pamäťová pena v náušníkoch jemne obopne okolie ucha. Tým slúchadlá dobre tesnia nielen okolitý hluk, ale aj vlastnú reprodukciu. Tu však závisí na umiestnení meniča a použitej ozvučnici.

Sú to slúchadlá cez hlavu a určené na cestovanie. Netreba sa obávať, na ušiach vám budú držať aj pri chôdzi. Na to sú predurčené a technológiou adaptívneho odhlučnenia dokážu rozpoznať v akom prostredí sa pohybujete a akú máte aktivitu. Na základe vstavaných akcelerometrov zistia, či kráčate alebo sedíte. Na zachytávanie ruchov z okolia využíva Dual Noise Sensor, ktorý informáciu o jeho charakteristike posunie na spracovanie procesoru QN1. Ten sme videli aj v minulej generácii tohto modelu.

Nakoniec, pre úplnosť, môžeme uviesť aj funkcie ako pozastavenie prehrávania zložením z ucha alebo vypnutie, keď ich nepoužívate. Dajú sa použiť ako káblové vo vypnutom stave alebo zapnutom s aktívnym odhlučnením. Keď ich zapnete bez kábla, využijete prepojenie cez Bluetooth. Pri bezdrôtovom párovaní podporujú funkciu Fast Pair.

Novinkou je funkcia Speak-to-Chat. Keď začnete rozprávať, zapnú sa mikrofóny na snímanie okolitého hluku a vy budete počuť svoj hlas a tiež okolie. Netreba dávať slúchadlá z hlavy. Funkcia sa dá vypnúť alebo nastaviť čas v sekundách, kedy sa mikrofóny znova vypnú.

Názov modelu / Technické parametreSony WH-1000XM4
TypBluetooth 5.0 / káblové
Veľkosť meniča [mm]40
Odhlučnenie od okoliaAdaptívne ANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]4 ÷ 20 000
Typ konektoraL konektor
NFCáno
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]38 / 30 s ANC
Hodnotenie
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / celkové možnosti4/5
Cena [EUR s DPH]385,00
thumbs-up-icon

Výhody

  • Vynikajúce ANC
  • Pohodlné na nosenie
  • Technologické možnosti
  • Kvalita zvuku

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • Žiadne podstatné

Verdikt

Sony WH-1000XM4 predstavujú technologickú špičku. Majú aktívne odhlučnenie s najlepšími parametrami spomedzi slúchadiel celkovo. Ak chcete kvalitu a top možnosti v hlavových slúchadlách, toto je najlepšia voľba.

Zapožičal: Sony

Cena: 385 €

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.