Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Motorola dnes predstavila svoj najrýchlejší moto g vôbec, moto g100 – prvé zariadenie série g vybavené mobilnou platformou Qualcomm Snapdragon 8-Series.

Moto g100 ponúka výkon z kategórie vlajkových lodí, ktorý poskytuje neuveriteľný herný zážitok, vynikajúci kamerový systém a kompatibilitu s novou platformou spoločnosti Motorola – Ready For. Táto nová vymoženosť zvýši výkon vášho telefónu a prináša hranie na veľkej obrazovke, vylepšený zážitok z videohovoru, multitasking a oveľa viac.

Spoločnosť Motorola oslavuje 10-tu generáciu svojej najobľúbenejšej rodiny moto g – franšízy vytvorenej s cieľom obrátiť mobilný priemysel naruby a navždy zmeniť očakávania ľudí a ich vzťah s technológiami. Vždy na čele inovácií a vždy budujúc na spotrebiteľských poznatkoch poskytuje séria moto g to, čo je pre spotrebiteľov najdôležitejšie. Spoločnosť Motorola dnes taktiež oznamuje, že k svojim zariadeniam pridáva dva domorodé jazyky – a stáva sa tak prvým výrobcom mobilných telefónov, ktorý plne podporuje domorodý jazyk používaný v Amazónii* a posilňuje svoj záväzok využívať technológiu na podporu spotrebiteľov, aby uspeli.

Chceli by ste najvýkonnejší telefón moto g všetkých dôb? spoznajte moto g100

Moto g100 je jeden z prvých telefónov na svete, ktorý využíva najnovšiu mobilnú platformu Snapdragon™ 870 5G, vďaka ktorej poskytuje neuveriteľne rýchle pripojenie 5G1 a Wi-Fi 6 pre najsilnejší výkon a najvyššiu rýchlosť dát zo všetkých moto g vôbec.** Streamovanie a sťahovanie je hračkou, a to bez oneskorenia vďaka okamžitej odozve fotoaparátu, ultrarýchlemu spusteniu aplikácie a ľahkému multitaskingu. Vďaka 8 GB RAM pamäte, 128 GB vstavaného úložiska2

a rozšíriteľného priestoru po pridaní karty microSD33 na 1 TB, máte miesto pre všetok svoj obľúbený obsah a aplikácie a spoľahlivý výkon, ktorý vám umožní plynulý chod počas celého dňa. Moto g100 je vybavený batériou s kapacitou 5 000 mAh, ktorá vám umožní vyťažiť z pôsobivých funkcií maximum z vášho telefónu pri viac ako 40 hodinách používania4.

Tento hviezdny výkon prichádza so zábavným používateľským zážitkom zvyšujúcim adrenalín, počnúc 6,7-palcovým displejom CinemaVision. Pozerajte sa na filmy, ktoré ožívajú na ultraširokouhlej obrazovke s rovnakým pomerom 21:9, aký používa filmový priemysel a vychutnajte si obnovovaciu frekvenciu 90 Hz, ktorá udržuje plynulý a stabilný obraz, takže celú akciu zvládnete bez prerušenia. Vďaka 25 % väčšiemu farebnému rozsahu5 a certifikácii HDR10 žiari obsah v živých a realistických farbách s vylepšeným jasom a kontrastom. Výkonný procesor načíta grafiku dvakrát rýchlejšie ako ktorýkoľvek predchádzajúci telefón moto g6 pre hry, ktoré vyzerajú a fungujú lepšie ako kedykoľvek predtým. Vďaka funkciám Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™ odomknete pokročilé prispôsobenia, ultrarealistickú grafiku a bleskovú rýchlosť. A čo viac, exkluzívne funkcie Gametime od spoločnosti Motorola ponúkajú aplikácie a nástroje na vylepšenie hier a automaticky upravujú upozornenia telefónu, aby vás nerušili prichádzajúce hovory ani oznámenia.

Kamerový systém so 64 MPx snímačom telefónu moto g100 vám poskytuje všetky hardvérové a softvérové funkcie pre úžasné výsledky bez ohľadu na to, čo sa deje. Hlavný snímač s vysokým rozlíšením 64 MPx s technológiou Quad Pixel pre štvornásobne vyššiu citlivosť na slabé svetelné podmienky a hlavný 16 MPx snímač na prednom fotoaparáte na snímanie každodenných okamihov v ostrých detailoch. Vďaka prednému a zadnému ultraširokouhlému fotoaparátu sa do záberu zmestí až 4x viac obsahu, aby ste mohli zachytiť viac z krajiny a svoje najlepšie skupinové selfie. So vstavaným prstencovým prisvietením Macro Vision kamery vám navyše umožní priblížiť sa päťkrát bližšie k objektu v porovnaní so štandardným objektívom a zachytiť drobné detaily, ktoré zvyčajne získate iba so špeciálnym objektívom.

Nový moto g100 predstavuje nový režim Dual Capture, ktorý pozdvihne vaše zážitky z videa – nahrávajte súčasne pomocou zadnej a selfie kamery a snímajte súčasne seba aj objekt pred vami tak, aby vám neunikla žiadna časť príbehu. Spoločnosť Motorola tiež predstavuje novú technológiu Audio Zoom v moto g100, ktorá využíva pokročilé mikrofóny na zachytenie zdroja zvuku vášho objektu a filtruje okolitý hluk a hlasy pre čistejší a profesionálnejší výsledok.7

Moto g100 má výkon, ktorý čaká na jeho využitie. Preto je tu Ready For, nová platforma, ktorá zosilňuje všetko, čo váš telefón dokáže. Prelomová vymoženosť v mobilnom priemysle umožňuje používateľovi aktivovať pokročilé sledovanie objektu pri volaní a nahrávaní – počas videohovorov vás dostane priamo do miestnosti. Presuňte hranie sa na svojom telefóne na veľkú obrazovku alebo použite svoje aplikácie na ploche, čím získate viac priestoru na prácu a hranie.

Najnovšie zariadenie spoločnosti Motorola je vybavené úžasným a prémiovým dizajnom a je k dispozícii vo farbe dúhový oceán s holografickým efektom, ktorý mení farby pod rôznymi uhlami a svetlom.

Chcete objaviť viac? získajte to s moto g50

Rodina moto g sa vždy zameriavala na sprístupnenie najmodernejších technológií a s rozširovaním dostupnosti siete 5G sa spoločnosť Motorola zamerala na sprístupnenie tejto konektivity novej generácie, ktorá spotrebiteľom poskytne potrebnú rýchlosť bez kompromisov v oblasti výkonu a výdrže batérie. Predstavujeme moto g50, výkonné zariadenie, ktoré vám poskytne rýchlosť 5G novej generácie*** za dostupnú cenu a ponúka najnovšie bleskurýchle pripojenie spolu s ultradlhou výdržou batérie, výkonné fotoaparáty pre všetky uhly a akékoľvek svetlá a pôsobivé zábavné zážitky.

Moto g50 prináša vylepšený používateľský zážitok s väčšou šírkou pásma, nižšou latenciou, redukovaným oneskorením a rýchlosťou 5G novej generácie. Vďaka 5G pripojeniu prakticky bez oneskorenia môžete zachytávať a zdieľať neuveriteľné okamihy, streamovať filmy za pár sekúnd8, intenzívne hrať online hry a sledovať videá na YouTube bez nepríjemného oneskorenia.

Posuňte svoj používateľský zážitok na ďalšiu úroveň s nádherným displejom moto g50. Obnovovacia frekvencia 90 Hz znižuje oneskorenie, takže vaše obľúbené hry hráte neuveriteľne hladko a plynulo, a pomer strán 20:9 na 6,5-palcovom displeji Max Vision HD+ maximalizuje priestor pre ešte pohlcujúcejšie sledovanie.

Zachyťte každodenné okamihy s ľahkosťou pomocou všestranného systému fotoaparátov so 48 MPx snímačom9 doplneného snímačom pre super ostré snímky v akomkoľvek svetle a z ľubovoľného uhla. Technológia Quad Pixel ponúka štvornásobne vyššiu svetelnú citlivosť a nočné videnie prináša z tmy ešte viac detailov, aby ste nikdy nepremeškali skvelý okamih. Špeciálny objektív Macro Vision vám prináša 2,5-násobne priblíženie k fotografovanému objektu ako štandardný objektív, takže uvidíte drobné detaily, ktoré by vám inak chýbali – ideálne pre úžasné zábery prírody. Ďalej jednoducho urobíte z bežných fotografií profesionálny portrét pomocou  senzora hĺbky a s bleskurýchlou sieťou 5G*** môžete zdieľať okamih s ľuďmi, ktorých máte radi, ešte rýchlejšie ako kedykoľvek predtým.

Všetky tieto neuveriteľné vlastnosti si zaslúžia výkonný procesor, ktorý im zabezpečí bezproblémový chod. Mobilná platforma Qualcomm® Snapdragon™ 480 5G vám umožní rýchle zdieľanie obsahu a vychutnávanie si hier s grafikou, ktorá sa neuveriteľne rýchlo vykreslí a navyše so 64 GB vstavaného úložiska2 máte dostatok miesta na fotografie, filmy, piesne, aplikácie a hry.

V neposlednom rade, na ultravysokú rýchlosť siete 5G potrebujete výkonnú batériu. Masívna batéria s kapacitou 5000 mAh udrží smartfón nabitý na viac ako 2 dni10, takže môžete vydržať celý víkend a ešte trochu viac len na jedno nabitie. Využite naplno všetky neuveriteľné funkcie svojho telefónu bez obáv z hľadania zásuvky.

Užitočné softvérové inovácie

Softvérové inovácie majú nielen schopnosť vylepšiť každodenné zážitky, ale tiež významne ovplyvňujú spôsob, akým sa cítime zahrnutí v technológiách, ktoré používame. Spoločnosť Motorola dnes zdieľa novú softvérovú iniciatívu, ktorá skutočne zahŕňa misiu „inteligentnejšie technológie pre všetkých“. Smartfóny Motorola teraz podporujú domorodé jazyky, ktorými sa hovorí v Amazónii a zavádzajú do zariadení Motorola prostredníctvom systému Android dva latinskoamerické jazyky. Toto je dôležitý krok k inklúzii mobilnému zážitku pre všetkých používateľov – a spoločnosť Motorola sa tiež rozhodla otvoriť zdroje k jazykovým nastaveniam a zdieľať túto vzrušujúcu inováciu s ostatnými OEM výrobcami a pripraviť tak cestu pre ďalšie domorodé jazyky, ktoré budú v budúcnosti k dispozícii v systéme Android.

Rovnako ako tieto nové jazykové nastavenia, aj nové smartfóny spoločnosti Motorola prichádzajú s funkciami Moje používateľské prostredie – My UX, ktoré používateľom umožňuje prispôsobiť si telefón podľa vlastného želania a obsahuje aj gestá, ako napríklad Rozdeliť potiahnutím prsta11, ktoré vám umožní rozdeliť obrazovku na dve časti. Robte viac vecí naraz, napríklad sledujte video a chatujte s priateľmi alebo pracujte na viacerých dokumentoch súčasne. Moje používateľské prostredie nijako nestojí v ceste čistému zážitku zo systému Android 11, takže vám nebudú prekážať žiadne zbytočné úpravy vzhľadu softvéru ani duplicitné aplikácie. Preskúmajte lepší manažment konverzácií v aplikácii na posielanie správ, vylepšenú kontrolu nad pripojenými zariadeniami a praktickejší prístup k ochrane údajov v tejto úžasnej aktualizácii od spoločnosti Google.

Portfólio produktov ThinkShield pre mobilné zariadenia od spoločnosti Motorola, ktoré prispieva k úsiliu  spoločnosti Google v oblasti ochrany údajov a zabezpečenia,  poskytuje pre svoje smartfóny v rámci svojej neustálej ponuky B2B špičkové zabezpečenie, správu, produktivitu a servisné funkcie pre svoje smartfóny vo svojej triede. Bezpečnosť bola a aj je pre spoločnosť Motorola vždy prioritou a s vývojom mobilných hrozieb sa neustále zvyšuje aj záväzok značky ďalej posilňovať ochranu svojich zariadení a spotrebiteľov.

Dostupnosť a cena

moto g50 bude na Slovensku dostupný v druhej polovici apríla 2021 za odporúčanú maloobchodnú 249  eur.

moto g100 je na Slovensku dostupný za odporúčanú maloobchodnú cenu 499 eur.

Značky: