Priblížením bude možné zobraziť napríklad semafory a priechody pre chodcov. 

Mapy od Googlu sú veľmi užitočným nástrojom. Ich použiteľnosť je však pri navigácii alebo hľadaní firiem obmedzená, najmä ak potrebujete viac okamžitých informácií o tom, čo sa práve nachádza okolo vás.

Google oznámil, že plánuje implementáciu podrobnejších kontextových máp, ktoré by sa mali sprístupniť neskôr v tomto roku. Ukážka z tohto prostredia sa objavila aj počas prezentácie na prebiehajúcej konferencii Google I/O. Zobrazuje podrobné informácie o pouličnom osvetlení alebo priechodoch pre chodcov. Prvé náznaky o tejto funkcii sme videli už začiatkom tohto roka.

Zdá sa, že by toto doplnenie informácií do prostredia Máp bolo obzvlášť užitočné pre chodcov, ktorí hľadajú konkrétne informácie o bezpečnosti zložitých križovatiek. Google ako príklad použil Columbus Circle v New Yorku, pri ktorom zobrazil zložité interakcie priechodov pre chodcov a aj smer premávky vozidiel.

Zložitejšie údaje využívajú kombináciu satelitných snímok, funkcie Street View a výpočtových údajov o pohybe. Preto nebude možné rozšíriť tieto možnosti ihneď na všetky mestá naraz.

Počas prezentácie spoločnosti sme sa dozvedeli, že funkcia bude k dispozícii do konca tohto roka v 50 veľkých mestách.

Google Mapy

Zdroj: AndroidPolice

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Android 12: Všetko, čo potrebujete vedieť o novej verzii systému

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.