Toto vylepšenie je zatiaľ dostupné iba v uliciach 4 miest.

Mapy dostali vlani v auguste redizajn, ktorý priniesol viac farieb, aby bolo možné rozlišovať rozmanitú geografiu. Spoločnosť v tom čase odhalila, že pracuje na pridaní vyšších detailov aj do máp na úrovni ulice, ktoré v mestách jasne ukazujú chodníky, priechody a ostrovčeky pre chodcov. Google funkciu spustil koncom roka 2020 pre pár používateľov a do niektorých miest pridal viac detailov.

Teraz je táto funkcia dostupná pre ešte viac používateľov v 4 veľkých mestách. Portál XDA-Developers uvádza, že funkcia je dostupné pre väčšinu používateľov Google Máp v týchto mestách: Londýn, New York, San Francisco a Tokio.

Mapy Google dokážu presne zobraziť podrobnosti, ako je šírka cesty, zaoblené rohy a vegetáciu pri ceste. Jasne tiež označuje priechody pre chodcov, ostrovčeky pre chodcov a ďalšie podrobnosti. Parky budú v novom náhľade zobrazovať skutočnú šírku chodníkov tmavozelenou farbou a schody šedou farbou. Nové zobrazenie ulíc bude zavedené ako aktualizácia na strane servera a k väčšine používateľov by sa malo dostať v nasledujúcich dňoch. 

Google môže v nasledujúcich mesiacoch pridať ďalšie miesta, spoločnosť však v tejto chvíli nezverejnila žiadne ďalšie informácie.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Gmail upravuje vzhľad, avšak nie každému

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.