Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

  • Kompatibilný s novým modelom Alpha 7 IV
  • Nová funkcia oznámenia ‚Still Image Capture Complete[1],[2]
  • Nová funkcia ‚Preset Focus and Zoom‘ i umožňujúca uložiť a načítať nastavenie ostrenia/zoomu
  • Nový režim pre vzdialený prenos obsahu ‚Contents Transfer`ii
  • ‚Zoom Speed‘ – vysokorýchlostná a variabilná podpora i,[3] | Možnosť meniť rýchlosť zoomu na diaľku
  • Funkcia ‚Lock Operation Parts‘ maximalizuje efektivitu nahrávacích aplikácií i,[4]

Spoločnosť Sony dnes uviedla na trh aktualizovanú verziu softvéru Camera Remote Software Development kit (SDK), ktorá pridáva kompatibilitu s novo predstaveným fotoaparátom Alpha 7 IV a kľúčové funkcie pre podporu tretích strán pri vývoji aplikácií na mieru využívajúcich špičkový výkon fotoaparátov Sony.

Yasuo Baba, riaditeľ divízie Digital Imaging spoločnosti Sony Europe BV, uviedol: „Rozšírenie našej ponuky pre B2B je zásadnou súčasťou dlhodobej vízie spoločnosti Sony na trhu so zobrazovacími technológiami. Od uvedenia našej pôvodnej sady Camera Remote SDK sme spolupracovali s niekoľkými neuveriteľne zaujímavými zákazníkmi na vývoji fascinujúcich aplikácií pre zobrazovacie technológie. Vývoju tohto SDK sme venovali veľa úsilia a budeme pokračovať v rozširovaní funkcií na základe spätnej väzby zákazníkov.“

Verzia 1.05 softvéru Camera Remote SDK, ktorú je možné odo dneška zadarmo stiahnuť, ponúka nové funkcie, ktoré sú dôležité najmä v oblastiach elektronického obchodovania, systémov rýchlostných kamier a tvorby obsahu. Nová funkcia ‚Still Image Capture Complete Notification‘ podporuje vyššiu efektivitu pri nepretržitom fotografovaní a novo pridaná možnosť ‚Preset Focus and Zoom‘iii je funkcia, na ktorú čakalo mnoho zákazníkov.

Nový režim pre vzdialený prenos obsahu ‚Contents Transfer` pre všetok zaznamenaný obsah umožňuje, aby kamery zostali na mieste akcie, zatiaľ čo vy si môžete prezerať záznam. To prispieva k zefektívneniu pracovného postupu pri práci s kamerou. Novo pridaná funkcia ‚Zoom Speed`, ktorá umožňuje meniť rýchlosť zoomu na diaľku, otvára cestu k rýchlejšiemu snímaniu. iii Aby sa minimalizovala možnosť chyby pri ovládaní, môžu teraz vývojári umožniť zamknutie hardvérových tlačidiel na fotoaparáte pomocou funkcie ‚Lock Operation Parts‘. iv

Kompatibilné fotoaparáty a kamery

Spoločnosť Sony je lídrom na trhu bezzrkadlových full-frame (35mm) fotoaparátov, ktoré sú preslávené svojou rýchlosťou, kvalitou obrazu, rozlíšením a širokou ponukou objektívov.

Softvér Camera Remote SDK je možné použiť na ovládanie niekoľkých fotoaparátov radu Sony, úplný zoznam kompatibilných fotoaparátov je k dispozícii tu.

Všetky tieto fotoaparáty využívajú preslávené obrazové snímače CMOS Exmor R™ a Exmor RS™ od spoločnosti Sony, ktoré poskytujú rozlíšenie od 12 do 61 MP, rovnako ako motory na spracovanie obrazu BIONZTM od spoločnosti Sony a je možné ich používať s viac ako 60 objektívmi s bajonetom typu E.

O softvéri Camera Remote SDK

Softvér Camera Remote SDK umožňuje užívateľom ovládať fotoaparáty Sony na diaľku z počítača, od zmeny nastavenia fotoaparátu až po vzdialené spustenie uzávierky a sledovanie živého náhľadu. Pomocou tejto sady SDK môžu vývojári softvéru navrhovať aplikácie na mieru podľa podnikových požiadaviek a integrovať profesionálne zariadenia Sony pre systémy dronov a rýchlostných kamier, pri ktorých je zásadná veľkosť a ďalšie funkcie v oblasti zdravotníctva, vzdelávania, štátnej správy a elektronického obchodovania.

Ďalšie podrobnosti nájdete na adrese: www.sony.eu/businesssolutions.


[1] Kompatibilná s ILCE-7M4.

[2] Kompatibilná s DSC-RX0M2. Aktualizujte prosím na najnovší softvér.

[3] Len objektívy Power Zoom. Skutočná rýchlosť zoomu závisí od špecifikácií jednotlivých modelov objektívov.

[4] Vyžaduje sa nastavenie a ovládánie tela fotoaparátu.

Značky: