Nová verzia systému je dostupná pre všetky modely.

Keďže sa spoločnosť rozhodla Android TV 10 preskočiť, ide o prvú veľkú aktualizáciu od roku 2019. Aktualizácia tak nahrádza až staršiu verziu Android TV 9. Za pozornosť stojí fakt, že najnovšia verzia SHIELD Experience 9.0.0 s Android TV 11 je dostupná pre všetky modely SHIELD TV. Prvá generácia konzoly bola pritom uvedená ešte v roku 2015.

Okrem novej verzie systému aktualizácia prináša aj vylepšenú klávesnicu Gboard, ktorá umožňuje používať hlasové zadávanie a Google asistenta na vyhľadávanie obsahu vo všetkých vyhľadávacích poliach. NVIDIA tiež pridala podporu kodeku aptX. 

NVIDIA SHIELD z roku 2016

Pre predplatiteľov GeForce NOW je táto „Bluetooth aktualizácia“ ešte rozsiahlejšia a zahŕňa podporu ďalších bezdrôtových Bluetooth klávesníc a myší. Aktualizácia prináša aj podporu novej generácie cloudových hier GeForce NOW v 4K HDR. V oblasti hrania je zaujímavá aj možnosť spárovania SHIELD TV s Xbox One a Series X, Sony PlayStation DualSense a DualShock a ovládačmi Scuf, čo umožňuje cloudové hranie s vlastným ovládačom prostredníctvom GeForce NOW.

Medzi ďalšie významné novinky patrí možnosť automatického odpojenia Bluetooth zariadení v režime spánku, možnosť prispôsobenia rozlíšenia zvuku obsahu, nové nastavenie šetriča energie na dodatočné prispôsobenie výkonu a bezpečnostná záplata systému Android zo septembra 2021. 

Aktualizácia je dostupná aj na Slovensku, čo sme si overili priamo u nás v redakcii.

Zdroj: AndroidCentral

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.