Jeho základom bude Unreal Engine 5.

Tomb Raider patrí medzi najobľúbenejšie herné série na svete a to už viac ako 25 rokov. Prvý diel prišiel na trh v roku 1996 a hráčov si získal atraktívnou hrateľnosťou, výborným dizajnom herných úrovní a samozrejme aj ženskou hlavnou hrdinkou.

Vývojári z Crystal Dynamics oživili sériu v roku 2013 trilógiou Tomb Raider (2013), Rise of the Tomb Raider (2015) a Shadow of the Tomb Raider (2018). Na ďalšiu hru z tejto série čakáme už 4 roky a ešte si chvíľu budeme musieť počkať. Čo je však dôležité, dočkáme sa, pretože nový Tomb Raider je oficiálne vo vývoji. Vývojári to potvrdili na sociálnej sieti Twitter.

Konkrétne detaily o pokračovaní zatiaľ neboli oznámené. Crystal Dynamics však prezradil, že nový Tomb Raider bude využívať Unreal Engine 5. Očakávame teda, že z vizuálneho hľadiska nás čaká dokonalé divadlo. Posúďte sami na základe technologického dema, ktoré na motívy Matrixu pripravili vývojári Unreal Engine 5 ako ukážku toho, čo táto technológia dokáže:

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit