Niečo podobné sme v minulosti mohli vidieť aj pri Xiaomi.

OnePlus už nie je ani zďaleka začínajúca mladá značka. Aktuálne sa nachádza v štádiu, kedy musí prehodnocovať každý krok, aby sa dokázala udržať v silnej konkurencii. Ešte v roku 2020 sme mohli byť svedkami nového delenia portfólia spoločnosti na “vlajkové lode” a “telefóny strednej triedy”.

Práve telefóny strednej triedy dokázali vrátiť značku OnePlus tam, kde začínala. Séria Nord opäť začala ponúkať telefóny s vysokým výkonom a prijateľnou cenou. Najvýraznejším telefónom série Nord je model Nord 2, ktorý sme si v redakcii veľmi obľúbili

Hoci Nord 2 patrí k tomu najvýkonnejšie, čo táto séria ponúka, na jej opačnej strane stoja oveľa lacnejšie telefóny, ktoré dokážu pokryť potreby množstva používateľov. Podľa správy z portálu AndroidAuthority sa však zdá, že táto séria má ďalšie a oveľa väčšie ambície. 

Zdroj uvádza, že spoločnosť OnePlus uvažuje o odčlenení série Nord ako nezávislej značky alebo podznačky, pričom sa odvoláva na zdroje z odvetvia. Niečo podobné sme už mohli vidieť aj pri Xiaomi a POCO alebo Vivo a IQOO.

OnePlus Nord 2 5GZdroj: TOUCHIT
OnePlus Nord 2 5G

Pre “novú značku” Nord by to znamenalo vytvorenie nového tímu a samostatného vystupovania v rámci jej obchodných aktivít, ktoré by boli oddelené od spoločnosti OnePlus. Značka by vystupovala pod svetlomodrou farbou, pričom je možné, že zo začiatku by sme sa mohli stretávať s označením „značka OnePlus“ alebo „od OnePlus„.

Vytvorenie samostatnej značky Nord bude mať významný vplyv na rozšírenie produktov spoločnosti o televízory, fitness náramky, smart hodinky, Bluetooth nákrčníky, powerbanky a ďalšie. Rovnako to samostatnej značke Nord umožní aj „trochu zdražieť„, čo jej pomôže k vyšším ziskom. Nie je však vylúčené, že nové Nord telefóny by sa od telefónov OnePlus mohli líšiť aj po softvérovej stránke. Podobný prístup zvolilo aj Xiaomi a POCO, ktoré používa vlastný POCO launcher v rámci nadstavby MIUI.

Hoci na oficiálne potvrdenie tejto správy si budeme musieť ešte počkať, myšlienka sa nám už teraz páči. Aktuálne však nevieme, ako bude do celej záležitosti zapojená aj spoločnosť Oppo, ktorá OnePlus vlastní. 

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.