Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Sony s veľkou hrdosťou oznamuje, že pri udeľovaní vysoko uznávaných cien Expert Imaging and Sound Association Awards získala za kvalitu a inovatívnosť svojich produktov niekoľko ocenení. Spoločnosť Sony získala celkom osem cien v štyroch kategóriách, vrátane ocenenia pre ‚Full-Frame fotoaparát` za model Alpha 7 IV, ‚multimediálny smartphone‘ za model Xperia 1 IV a ‚bezdrôtové slúchadlá‘ za model WH-1000XM5.

Kompletný zoznam produktov Sony, ktoré získali ocenenie:

  • EISA full-frame fotoaparát roku 2022-2023: Sony Alpha 7 IV
  • EISA vlogovací fotoaparát 2022-2023: Sony ZV-E10
  • EISA objektív roku 2022-2023: Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II
  • EISA foto/video širokouhlý zoom objektív 2022-2023: Sony FE PZ 16-35 mm F4 G
  • EISA zoomový teleobjektív 2022-2023: Sony FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II
  • EISA multimediálny smartphone 2022-2023: Sony Xperia 1 IV 5G
  • EISA bezdrôtové slúchadlá 2022-2023: Sony WH-1000XM5
  • EISA prémiová OLED TV 2022-2023: Sony XR-65A95K

EISA full-frame fotoaparát: Sony Alpha 7 IV

Tento full-frame bezzrkadlový fotoaparát obsahuje oproti svojmu predchodcovi výrazné zlepšenia takmer vo všetkých oblastiach. Nový 33-megapixelový snímač CMOS Exmor R a najnovší BIONZ XR procesor zabezpečujú oslnivú kvalitu snímok, zatiaľ čo nastaviteľná dotyková obrazovka uľahčuje ovládanie najmä pre filmárov a vlogerov. Režim sekvenčného snímania umožňuje fotiť dlhé série s rýchlosťou 10 sn. / s. Fotoaparát ďalej ponúka rýchle a spoľahlivé automatické ostrenie s technológiou Real-Time Tracking, ktorá detekuje oči ľudí, zvierat a vtákov. Čo sa týka videa, Alpha 7 IV dokáže snímať v kvalite UHD 4K/30p v režime Full-frame alebo v 4K/30p nahrávaní v Super 35 mm móde. Fotoaparát ponúka veľké množstvo kodekov, funkciu Creative Look a renomovanú technológiu S-Cinetone pre bohatý filmový výraz.

EISA vlogovací fotoaparát 2022-2023: Sony ZV-E10

Rovnako ako vlogovací fotoaparát Sony ZV-1, ktorý vyhral cenu EISA predminulý rok, vlogovací fotoaparát ZV-E10 je vytvorený na mieru pre tvorcov obsahu, s novým benefitom –  možnosťou využitia výmenných objektívov. Ide o výborný fotoaparát na fotografovanie i nakrúcanie videí so schopnosťou rýchleho a presného automatického ostrenia doplneného o Real-Time Eye AF. Výklopná LCD obrazovka je skvelým pomocníkom vo foto i video móde či pre selfies. Kvalitný mikrofón s ochranou proti vetru zabezpečuje krištáľovo čistý zvuk. Vlogovací fotoaparát ZV-E10 navyše podporuje najnovšie technológie v oblasti videa, od 4K po živé vysielanie a ponúka nespočetné funkcie, ktoré uľahčujú tvorbu a zdieľanie vlogo v každej situácii.

EISA objektív roku 2022-2023: Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II

Tento rýchly zoom objektív pre full-frame fotoaparáty bol vytvorený ako pre fotografov, tak pre filmárov. Ponúka vysokú kvalitu snímok s krásnym bokeh efektom a precízny autofokus, ktorý zabezpečujú štyri rýchle a spoľahlivé lineárne XD motory. Druhá generácia G Master štandardného zoom objektívu ohromuje svojou malou váhou a rozmermi, hoci má proti svojmu predchodcovi viac funkcií. Plynulo uzatvárateľný clonový krúžok navyše umožňuje rýchle, priame a ľahké manuálne ovládanie clony. Objektív ďalej ponúka dve prispôsobiteľné tlačidlá na uzamknutie ostrenia.

EISA foto/video širokouhlý zoom objektív 2022-2023: Sony FE PZ 16-35 mm F4 G

Najnovší širokouhlý objektív Sony využíva lineárne XD motory na veľmi presné ovládanie. Vďaka tomu ide o ideálny variant pre kameramanov, ktorí vyžadujú hladké a presné zoomy počas nakrúcania. Ďalej ocenia aj minimalizovaný tzv. focus breathing a žiadny posun osi pri zoomovaní. Tento objektív však nie je určený len na tvorbu videí. Je kompaktný a ľahký, odolný v každom počasí a spolu s vysoko kvalitnou optikou predstavuje ideálnu voľbu na fotografovanie krajiny pre tých, čo preferujú ľahkú výbavu. Fotografi aj kameramani určite ocenia rozmanité funkcie, ako je napríklad clonový krúžok.

EISA zoomový teleobjektív 2022-2023: Sony FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II

Tento rýchly zoomový teleobjektív je kompletným redizajnom pôvodného Sony FE 70-200 mm F2.8 G Master. Nový optický dizajn zaručuje výnimočnú ostrosť po celej ploche snímky až k okrajom v celom rozsahu zoomu. Systém automatického ostrenia využíva dva páry lineárnych XD motorov, ktoré poskytujú extrémne rýchle a presné zaostrenie na bezchybnú dynamickú fotografiu i videotvorbu. Tvorcovia video obsahu ocenia možnosť zapnutia a vypnutia cvakania clonového krúžku a zároveň potlačený tzv. focus breathing a posun osi pri zoomovaní. Aj napriek všetkým týmto skvelým vylepšeniam je objektív dokonca o tretinu ľahší ako jeho predchodca.

EISA multimediálny smartphone 2022-2023: Sony Xperia 1 IV 5G

Nový všestranný smartfón od Sony ohromí už na prvý pohľad svojim moderným šik dizajnom a robustným Gorilla Glass Victus displejom, ktorý siaha až po okraj smartfónu. Ešte atraktívnejšie je však to, čo ponúka svojim užívateľom zvnútra. Xperia 1 IV 5G obsahuje vôbec prvý plynulý optický zoom fotoaparát v smartfóne, s ohniskovou vzdialenosťou 85-125 mm na teleobjektíve fotoaparátu a pokrokovým snímačom s rýchlosťou 120 sn. / s na všetkých šošovkách. Nastavuje nový vysoký štandard ako pre profesionálne fotografovanie, tak pre nahrávanie videa v 4K HDR s rýchlosťou 120 sn. / s. Silný procesor Qulacomm Snapdragon a 5000 mAh batéria dopĺňajú špecifikácie tohto multimediálneho kráľa medzi smartfónmi.

EISA bezdrôtové slúchadlá 2022-2023: Sony WH-1000XM5

Slúchadlá, ktoré budete chcieť mať vždy pri sebe, nech už sa vydáte kamkoľvek. Sony WH-100XM5 sú skvele vyladená vlajková loď medzi bezdrôtovými slúchadlami s funkciou potlačenia okolitého hluku. Nový vzhľad, ľahká konštrukcia s jemnou kožou a polostrovnými náušníkmi, ktoré udržujú nechcené zvuky mimo vašich uší bez toho, aby vás tlačili. Vnútri sa skrýva špeciálna jednotka meniča, ktorá vznikla za účelom potlačenia okolitého hluku a zároveň ponúka rafinovaný zvuk s ohromujúcimi detailmi vo vysokých aj nízkych frekvenciách, aby ste si užili špičkový zvuk vo vysokom rozlíšení. Štyri mikrofóny zabezpečujú krištáľovo čistý hlas pri hovoroch, spoločne s dvoma procesormi, ktoré výrazne obmedzujú okolitý hluk, funkcia Auto NC Optimizer automaticky optimalizuje potlačenie hluku aj v tých najrušnejších prostrediach. Aplikácia pre smartfóny od Sony obsahuje množstvo funkcií, s ktorými si môžete model WH-1000XM5 prispôsobiť a urobiť z neho parťáka na každý deň.

EISA Prémiový OLED TV 2022-2023: Sony XR-65A95K (citácia oficiálneho textu EISA)

Vôbec najlepší OLED TV od Sony ponúka najnovšiu QD-OLED panel technológiu založenú na modrých svetelných diódach a technológii Quantum Dot. Výsledkom je skvelý obraz, ktorý ponúkne hlboké odtiene čiernej, intenzívne farby a výnimočný jas prekonávajúci všetky očakávania. Televízor je ešte vylepšený všestranným kognitívnym procesorom XR TM. Filmy aj TV programy vyzerajú prekrásne a prirodzene, tento vlajkový model je navyše perfektný pre hráčov vďaka VRR, ALLM a rozlíšeniu 4K / 120Hz. Status XR-65A95K ako všestranného high-end OLED modelu potvrdzuje inovatívny zvukový systém Acoustic Surface Audio+, ktorý využíva špeciálne meniče a automatické kalibrácie. Chytré funkcie sa ovládajú pomocou Google TV, nájdete tu prístup k exkluzívnej filmovej aplikácii BRAVIA CORE TM a funkcii BRAVIA CAM s rozlíšením Full HD, ktorá umožňuje video hovory, šetrenie energie* a mnoho ďalšieho.

*režim automatického šetrenia energie bude dostupný pri ďalšom update firmwaru.

Značky: