Find N2 a Find N2 Flip prinášajú nový zážitok zo skladacích smartfónov. Je tu nový hardvér aj softvér.

OPPO predstavilo druhú generáciu svojej série skladacích smartfónov – OPPO Find N2, nástupca OPPO Find N a prvý „vyklápací“ OPPO Find N2 Flip. Najnovšie zariadenia série Find N posúvajú skladacie telefóny. Model Find N2 Flip prináša úplne nový typ dizajnu a na globálny trh príde v roku 2023.

Novinky boli uvedené v rámci výročnej udalosti OPPO INNO Day. Oba telefóny sa vyznačujú tenkou a ľahkou konštrukciou, takmer neviditeľným ohybom a vysokým výkonom. Na trh prídu najprv v Číne a OPPO Find N2 Flip sa bude neskôr predávať aj v Európe.

OPPO Find N2 Flip – vylepšené riešenie vyklápania

Po troch rokoch vývoja rieši Find N2 Flip problémy predchádzajúcich vyklápacích telefónov.

Find-N2-FlipZdroj: OPPO
OPPO Find N2 Flip
  • Najväčší vonkajší displej zo všetkých vyklápacích telefónov. Bežne sa tento displej používa častejšie ako vnútorný na každodenné úlohy, ako je zobrazenie až šiestich oznámení naraz a jednoduchší náhľad fotografií
  • Prvý skladací smartfón vo vyklápacom štýle s celodennou výdržou vďaka 4300 mAh batérii a čipovej sade MediaTek Dimensity 9000+ s vylepšou spotrebou energie
  • Druhá generácia pántu Flexion Hinge s vylepšeným kvapôčkovým dizajnom, vďaka ktorému má vnútorný displej prakticky neviditeľný ohyb.

Find N2 Flip je už na čínskom trhu a postupne príde do väčšiny európskych krajín.

OPPO Find N2 FlipZdroj: OPPO
OPPO Find N2 a Find N2 Flip

OPPO Find N2 – najľahší horizontálne skladací telefón na trhu

S hmotnosťou iba 233 gramov je čierna verzia Find N2, ktorá je pokrytá vegánskou kožou, najľahším horizontálne skladacím smartfónom na trhu. Dokonca je ľahší ako niektoré tradičné vlajkové telefóny. V uzatvorenom stave má hrúbku len 14,6 mm.

Farby telefónu OPPO Find N2 Zdroj: OPPO
Farby telefónu OPPO Find N2

Druhá generácia pántu Flexion Hinge

Na základe prvej generácie pántu Flexion Hinge vytvorilo OPPO pre model Find N2 menší, tenší a robustnejší systém kĺbového otvárania. Pant Flexion Hinge druhej generácie využíva špičkové materiály, vrátane uhlíkových vlákien a vysokopevnostnej zliatiny používanej v leteckom priemysle. Pánt je vyrobený zo 100 súčiastok, čo je o 36 menej, než má predchádzajúca generácia. Spolu s optimalizáciami displeja a vnútornej štruktúry sa podarilo výrazne znížiť hmotnosť Find N2 a to o 42 gramov oproti pôvodnému modelu Find N.

Pánt telefónu OPPO Find N2 Zdroj: OPPO
Pánt telefónu OPPO Find N2

Vylepšená konštrukcia druhej generácie Flexion Hinge prináša takmer neviditeľný ohyb v porovnaní s predchádzajúcim modelom Find N. Ohyb pozdĺž stredu vnútorného displeja smarfónu Find N2 je o 67 % užší, čo zaručuje lepšie zážitky z práce aj zábavy. Vďaka vylepšenému pántu tiež nie je medzi oboma časťami Find N2 v uzavretom stave žiadna medzera.

Displeje

Do vnútorného displeja zariadenia Find N2 boli zabudované uhlíkové vlákna, ktoré ďalej znižujú hmotnosť a zároveň robia telefón pevnejším. Podľa laboratórnych testov TUV možno Find N2 zložiť až 400 000 krát.

Štruktúra displeja OPPO Find N2 Zdroj: OPPO
Štruktúra displeja OPPO Find N2

Vonkajšie aj vnútorné displeje telefónu Find N2 pracujú s obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Snímače teploty farieb na oboch displejoch zaisťujú, že sa obraz prispôsobí podľa okolitého prostredia.

Vnútorný 7,1-palcový displej dosahuje jas 1550 nitov a je vybavený antireflexnou vrstvou, ktorá zlepšuje viditeľnosť vo vonkajšom prostredí. Vonkajší 5,54-palcový displej dosahuje jas až 1350 nitov. Vďaka vylepšenému pántu sa rámček vonkajšieho displeja oproti pôvodnému modelu Find N zmenšil o 47 %.

Vysoký výkon a všestranný fotoaparát

Prednosťou je procesor Snapdragon 8+ Gen 1, 4520 mAh batéria a 67 W SUPERVOOC nabíjanie. Find N2 má úplne nový systém trojitého fotoaparátu. Fotoaparát je vyladený v spolupráci so značkou Hasselblad a je vybavený výkonným zobrazovacím OPPO NPU MariSilicon X.

Štruktúra OPPO Find N2 Zdroj: OPPO
Štruktúra OPPO Find N2

Hlavný 50 Mpx fotoaparát má snímač Sony IMX890. Ultraširokouhlý fotoaparát s rozlíšením 48 Mpx možno použiť aj pre makro snímky a 32 Mpx RGBW fotoaparát s teleobjektívom s dvojnásobným priblížením ďalej znižuje šum.

Funkcia systému ColorOS prispôsobená skladacím zariadeniam

OPPO Find N2 používa softvér prispôsobený skladacím zariadeniam, založený na systéme ColorOS 13. Operačným systémom je Android 13. OPPO ďalej vylepšilo zážitok z rozdelenej obrazovky a to vrátane gesta rozdelenia obrazovky dvoma prstami, ktoré bolo minulý rok predstavené v prípade modelu Find N. Prechádzanie dvoma prstami po strede 7,1-palcovej vnútornej obrazovky aktivuje rozdelené zobrazenie, ktoré naplno využíva výhody veľkého displeja.

Displeje OPPO Find N2 Zdroj: OPPO
Displeje OPPO Find N2

Pri rozdelenom zobrazení môžete jednoducho realizovať snímku obrazovky jednej alebo oboch spustených aplikácií. Jednoduché prechádzanie troma prstami dole po ľavej alebo pravej strane vytvorí snímku obrazovky danej aplikácie, zatiaľ čo prechádzanie troma prstami dole po strede zachytí celé rozdelené zobrazenie.

Aby bolo možné čo najlepšie využiť režim FlexForm, vytvorila spoločnosť OPPO pre zariadenie Find N2 tiež funkciu FlexForm Space. Stačí na jednu sekundu ohnúť zariadenie, aby ste sa dostali do FlexForm Space, kde uvidíte naposledy spustené aplikácie, filmy a hudbu. Find N2 je v podstate mini notebook, kde môžete napríklad na hornej obrazovke sledovať film a zároveň používať spodnú obrazovku ako trackpad.

Technické špecifikácie

 OPPO Find N2 FlipOPPO Find N2
Dizajnvyklápacískladací
Procesor a pamäťMediaTek Dimensity 9000+ RAM: 8/12 GB ROM: 128/256 GBQualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 RAM: 8/12 GB ROM: 256/512 GB
Operačný systémColorOS 13 (Android 13)ColorOS 13 (Android 13)
Displejvonkajší: AMOLED, 3,3“, 120 Hz vnútorný: AMOLED, 6,8“, 1 080 × 2 640 bodov, 120 Hzvonkajší: AMOLED, 5,5“, 1 080 × 2 120 bodov, 120 Hz vnútorný: AMOLED, 7,1“, 1 792 × 1 920 bodov, 120 Hz
Selfie fotoaparát32 Mpx32 Mpx, f/2.4
Hlavný fotoaparát50 Mpx hlavná kamera 8Mpx ultraširokouhlý  50 Mpx hlavná kamera, f/1.8 48Mpx ultraširokouhlý (114°) 32 Mpx teleobjektív (2× optický zoom)
Mobilné siete5G5G
Batéria4300 mAh, 44 W dobíjanie4520 mAh, 67 W dobíjanie, bezdrôtové (15 W) a reverzné (10 W) dobíjanie
KonektivitaWi-Fi 6, Bluetooth 5.2, USB-CWi-Fi 6, Bluetooth 5.2, USB-C
Ďalšia výbavaGPS, senzor odtlačkov prstovGPS, senzor odtlačkov prstov

Ceny telefónov pre európsky trh neboli zatiaľ zverejnené. Novinky sa objavia aj na slovenskom trhu.

Zdroje: OPPO

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.