Aplikácie bude bohatšia na užitočné funkcie.

Už od nepamäti je možné v komunikačných aplikáciách vytvárať profily, na základe ktorých je jednoduchšie zistiť detaily o konkrétnom používateľovi. Tie zahŕňajú napríklad profilovú fotografiu, stav zaneprázdnenosti a ďalšie údaje. Nie je preto prekvapením, že všetky najznámejšie komunikačné platformy používateľský profil podporujú, avšak teraz sa zdá, že táto možnosť sa dostane aj do aplikácie Google Správy.

Viac o tejto zmene prezrádza správa z portálu Phandroid, ktorá sa odvoláva na snímku obrazovky z Redditu. Na zverejnenom obrázku je zobrazené prostredie aplikácie Google Správ, v ktorom sa nachádza nastavenie Profilu používateľa. Okrem tohto obrázku sa však o novej funkcii nevyzvedáme nič viac. 

Aplikácia Správy umožňuje posielať četové RCS správyZdroj: Google
Aplikácia Správy umožňuje posielať četové RCS správy

Nie je to len z dôvodu zverejnenia jednej snímky obrazovky, ale aj preto, že Google túto funkciu zatiaľ nespustil. Môžeme sa tak iba domnievať, na čo jednotlivé položky slúžia. Na druhej strane ich označenie je jednoduché, čiže nie je ťažké si to domyslieť. Screenshot obsahuje položky Zdieľanie profilu, Viditeľnosť, ako aj upozornenia na objavenie nových kontaktov a na aktualizáciu stavu kontaktov. 

Hoci sa o novej možnosti aplikácie Správy Google toho veľa nedozvedáme, tak je dobré vedieť, že Google vo svojej snahe udržať aplikáciu Správy pri živote vsádza na nové funkcie. Práve tie by mali používateľov prinútiť zostať na tejto platforme využívajúcej RCS.

Veríme, že o tejto pripravovanej novinke sa čoskoro dozvieme viac.

Zdroj: Phandroid

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.