Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Akú veľkú rolu majú smartfóny počas prvých mesiacov randenia?

Skúste byť k sebe úprimní: poznáte aj vy to neustále nutkanie siahnuť po telefóne a skontrolovať, či vám váš nový objav nenapísal? Chcete pôsobiť nad vecou, a preto neodpovedáte na správy hneď? Alebo dokonca nepočítate s ďalším rande, keď sa dotyčný neozve do dvoch dní? Ako ukázal prieskum spoločnosti HONOR, ste na tom rovnako ako väčšina ľudí vo vašom okolí.

Čas, ktorý po uši zamilovaní nestrávia spolu aspoň cez telefón, ako by bol premárnený. Smartfóny tak dostávajú v prvotnej zamilovanej fáze vzťahu poriadne zabrať. Z prieskumu HONOR dokonca vyplynulo, že až 43% zamilovaných v Európe preferuje konverzáciu cez mobilný telefón a práve písanie textových správ je v prvej fáze randenia najobľúbenejšou formou, ako zostať v spojení.

Silné emócie vyžadujú silnú batériu

Smartfóny si však neoddýchnu ani vtedy, keď žiadny kontakt v danej chvíli neprebieha. Až 38% zamilovaných v Európe uviedlo, že musia kontrolovať svoj telefón celý deň, keď začínajú randiť. Prečo je to tak? Každé nové zoznámenie sprevádza zvedavosť a hlavne neistota. A práve tieto emócie s telefónom silno súvisia – až 36% zamilovaných Európanov zažíva silné obavy a stres, keď ich milovaná polovička neodpovie na správu do hodiny.

Hlavne neodpísať hneď

Eufória zo zamilovanosti prináša aj ďalšiu špecialitu, ktorú možno dobre poznáte aj vy. Až 48% randiacich Európanov schválne odkladá odpoveď na zamilovanú správu, aby nepôsobili nedočkavo, ale pohodovým dojmom. Pokiaľ ale čakanie na správu po prvom rande trvá dlhšie ako dva dni, 38% zamilovaných v Európe už s ďalšou schôdzkou ani nepočíta.

Nič netrvá večne

Väčšina zamilovaných sa po nejakom čase vráti z ružového obláčika späť na zem, čo sa prejavuje aj v spôsobe používania smartfónu. Podľa prieskumu, až 70% dlhodobo zamilovaných v Európe nevyužíva svoj smartfón na komunikáciu už po 6 mesiacoch tak, ako na začiatku vzťahu. Intenzita komunikácie cez telefón klesá, eufóriu a nedočkavosť nahrádza väčšia istota a pokoj a väčšina svoj smartfón ako prostredníka svojej lásky už nepotrebuje tak veľmi, ako v začiatkoch randenia.

O prieskume

Tohtoročný Valentínsky prieskum spracovala agentúra OnePoll začiatkom februára, ktorá sa zamerala na moderné vzťahy a ako páry udržujú vzťah vďaka moderným technológiám. Prieskum bol realizovaný na reprezentatívnej vzorke 5 000 respondentov z Európy vo veku 18 až 44 rokov.

Značka HONOR si nechala prieskum spracovať k plánovanému jarnému uvedeniu novinky, HONOR Magic5 Lite, mobilného telefónu s nadštandardne dlhou výdržou batérie. HONOR Magic5 Lite je najnovší základný model zo série Magic. V tejto chvíli sa jedná o najtenší telefón s veľmi vysokou kapacitou batérie a až 2-dňovou výdržou bez nabíjania.

HONOR Magic5 Lite má vo výbave aj prémiový 120Hz zaoblený OLED displej a jeho srdce beží na kvalitnom čipe Qualcomm Snapdragon 695 5G. Vďaka príjemnému dizajnu sa pohodlne drží a zmestí sa do každého vrecka alebo kabelky.

Značky: