Výletníci dostanú aktualizované body záujmu a ďalšie informácie.

Ide o veľké aktualizáciu národných parkov, ktoré Google síce pokrýva a na mape ich zobrazuje, no teraz budú mapy detailnejšie. V USA je 63 národných parkov a no toto sú z pohľadu bežných mapových podkladov špecializované miesta. Je zrejmé, že detailnosť sa charakterizuje inak, premávka vás nezaujíma, no ocenili by ste ako aj autor blogu informácie o verejných toaletách alebo miesta s najlepším vstupom do parku.

Google Mapy budú v mesiaci apríl pridávať nové informácie do národných parkov a podklady sa budú načítať v aplikácii pre Android aj iOS. Ide o 4 hlavné aktualizácie, ktoré vám pomôžu lepšie objavovať konkrétnu lokalitu. Nájdete v nich najobľúbenejšie miesta, napríklad rôzne kempy, atrakcie, ktoré treba vidieť alebo trasy.

Malo by to fungovať nasledovne. Vyhľadáte si lokalitu a na fotografii sa zobrazia fotografie najznámejších miest, ktoré sú turisticky navštevované. Po ťuknutí na fotografiu sa zobrazia ďalšie detaily o danom mieste, napríklad hodnotenia a komentáre používateľov ako aj doplnkové videá.

Ďalšou z kľúčových vlastností je zvýraznenie trás, kade sa vydať. Ťuknutím na turistický chodník sa zvýrazní celá jeho trasa, čo vám umožní vidieť jeho začiatok a koniec a lepšie sa podľa svojich predstáv rozhodnúť pre jeho návštevu. K tomu budú dostupné aj ďalšie informácie od používateľov, napríklad aj turistických sprievodcov, ktorí navštevujú národné parky a pridávajú vlastné informácie. Jedným z takých je Jeremy Janus označený ako Lokálny sprievodca. Užitočnou bude aj informácia, či je vhodné sa na trase vydať na bicykli.

Ďalším vylepšením je informácia o tom, ako sa na vami zvolené miesto dostať. Označíte si ho špendlíkom a mapy vám ukážu spôsob, ako sa na miesto dostanete a to pešo alebo na bicykli. Aj tu sa dá využiť režim off-line máp pre prípad straty signálu. Samostatná funkcia na stiahnutie mapy národného parku sa objaví postupne v rámci pridávania vylepšení. Tým, že ju autor na blogu spomína samostatne, malo by ísť o niečo navyše, keďže aj teraz máte k dispozícii stiahnutie máp a nie je to novinka.

Podľa Google máp je týchto 10 parkov najlepšie hodnotených. Aprílová aktualizácia prinesie lepšie pokrytie všetkých národných parkov v USA. V nasledujúcich mesiacoch sa rozšíria do všetkých parkov po celom svete.

  1. Great Smoky Mountains National Park
  2. Bryce Canyon National Park
  3. Glacier Bay National Park and Preserve
  4. Kenai Fjords National Park
  5. Rocky Mountain National Park
  6. Acadia National Park
  7. Badlands National Park
  8. Mount Rainier National Park
  9. Carlsbad Caverns National Park
  10. Grand Teton National Park

Zdroj: Google Blog

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.