Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulého týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Nefunkčný americký satelit vraj dopadol v Kyjeve. Podľa vedcov má ale teleso iný pôvod

Vesmírna sonda Rhessi, ktorá v stredu 19. apríla 2023 vstupom do atmosféry zavŕšila svoju 21-ročnú existenciu v kozme, vraj dopadla na územie ukrajinského hlavného mesta Kyjev. Informovali o tom viaceré média, na Slovensku napríklad Sme.sk či Hospodárske noviny.

Správu o dopade satelitu oznámila podľa predbežných informácií vojenská správa mesta. Padajúca sonda vytvorila nad mestom veľký záblesk, v dôsledku čoho bol vyhlásený letecký poplach, ale protivzdušná obrana nebola aktivovaná. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

2. Lenovo ThinkBook Plus Gen 3: Takýto notebook ste ešte nevideli (RECENZIA)

Lenovo ThinkBook Plus 3. generácie patrí medzi notebooky, ktoré sú určené pre určitý segment používateľov. V tomto prípade sú to ľudia, ktorých obmedzuje veľkosť tradičných displejov v notebookoch a preferovali by niečo širšie, čo umožňuje lepší multitasking. Na rovnakom koncepte sú založené ultraširokouhlé monitory a Lenovo teraz takýto displej zakomponovalo priamo do notebooku. Je to dobrý nápad, ktorý niektorí používatelia ocenia. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

3. Koľko RAM treba v roku 2023?

Kým v roku 1996 sa dalo vystačiť so 16 MB operačnej pamäte v počítači, dnes potrebujete minimálne 4 GB. Podobne ako na príklade spred niekoľkých rokov aj tu hovoríme o údaji, ktorý postačuje ako základ. Podstatné čo potrebujete vedieť je, že v prípade počítačov hodnota 4 GB predstavuje minimum a počítače alebo notebooky s menšou kapacitou neodporúčame kupovať. Pri smartfónoch to platí podobne a najlepšie urobíte, ak budete mať telefón minimálne so 4 GB RAM. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

4. Google v šoku: Samsung chce po 12 rokoch zmenu

Zdá sa, že v systéme Android si bude musieť dokonca aj Google čoskoro začať obhajovať svoje pozície, pretože nová situácia na poli vyhľadávacích nástrojov sa pre spoločnosť nevyvíja vôbec dobre. Pokým Google vyhľadávanie sa roky považuje za neprekonateľné, tak po integrácii ChatGPT sa zdá, že Bing vyhľadávanie je oveľa perspektívnejšie. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

5. Ondrej a jeho cesta do Milána a Slovinska

V tomto vydaní podcastu Dotyk budeme hovoriť o Ondrejových cestách do Milána a Slovinska. Dozviete sa, prečo sa TCL darí v predaji televízorov, ako sa snaží Samsung optimalizovať spotrebu domácností a hovoriť budeme aj o udeľovaní významných ocenení EISA. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

Prečítajte si aj: