Druhý je Samsung.

Približne polovica všetkých oficiálne repasovaných smartfónov na celosvetovom trhu boli iPhony od spoločnosti Apple. Nasledoval Samsung s 26 percentami. Vyplýva to z dát analytickej spoločnosti Counterpoint. Informovala tiež o tom, že dodávky týchto renovovaných telefónov medziročne vzrástli o päť percent. Ide o opačný vývoj než u nových telefónov, kde trh vlani klesol až o 11,3 percenta.

V prípade Apple šlo konkrétne o 49-percentný podiel na trhu repasovaných mobilov, pričom medziročne šlo o nárast až o 16 percent. Counterpoint vo svojej správe dodáva, že americký technologický gigant je v súčasnosti celosvetovo najrýchlejšie rastúcou značkou v sektore použitých a renovovaných smartfónov.

Apple sa na tento segment poctivo zameriava a použité telefóny nielen čistí a testuje, ale aj vybavuje novou batériou a krytom, ako aj krabicou a všetkými káblami. V podstate tak zariadenie aj balenie vyzerá ako úplne nový kus. Výrobca pridáva aj ročnú záruku.

Apple aj Samsung majú špecializované stránky, kde takéto repasované zariadenia ponúkajú. Zameranú sú ale predovšetkým na zákazníkov v Spojených štátoch amerických. Pri kúpe takýchto zariadení sa dá ušetriť aj niekoľko sto dolárov.

Zdroj: Counterpointresearch.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.