Nové vylepšenie by prinieslo možnosť písať kdekoľvek na obrazovke.

Microsoft chystá zabudovať rozšírenie funkcie Ink tak, aby ste mohli používať dotykové pero alebo písanie rukou aj v iných aplikáciách ako o priamo na to určených. Znamenalo by to písanie do formulárových polí alebo do editačných prvkov kdekoľvek v systéme alebo aplikácii. Rozpoznávanie textu by následne skonvertoval text do podoby, ktorej bude rozumieť aplikácia, čo by mohlo nahradiť použitie klávesnice.

Zatiaľ ide o funkciu vo Windows 11 pre Insiderov a mala by zahŕňať aj gesto zmazania textu. Rozpoznávanie teraz funguje len pre americkú angličtinu a neskôr má byť dostupná aj pre ďalšie jazyky. Novinka sa nazýva Shell Handwriting a zaujímavá bude predovšetkým pre používateľov tabletov s operačným systémom Windows. Vďaka tomu bude potrebné menej časté prepínanie sa medzi perom a klávesnicou.

S funkciou tohto typu ste sa mohli už stretnúť na tabletoch od Applu, pretože iPady už podporujú písanie priamo do textových polí. Operačný systém sa automaticky postará o prevod na text a dokonca aj zariadenie ako je nový Amazon Fire Max 11 podporuje písanie do textových polí v rámci celého systému.

Zdroj: Windows Blog

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.