Skvelý koncept mladej spoločnosti.

Z času na čas sa nám v redakcii objavia netradičné produkty, ktoré nás doslova šokujú. Nikto o nich doteraz nepočul, a aj tak dokážu zaujať v neskutočne veľkom štýle. Presne to sa mi stalo pred niekoľkými týždňami, keď som začal testovať herné slúchadlá od Angry Miao. Konkrétne ide o model Cyberblade, ktorý je určený pre hráčov. V tomto duchu je postavená celá filozofia tohto modelu. Aj keď samotné slúchadlá sa vkladajú do uší, tak sú prispôsobené skôr na domáce použitie, hoci nie je problém ich prenášať a používať aj na cestách. 

Pokiaľ však ide o používanie slúchadiel s počítačmi, tak v prípade CYBERBLADE ide o prvé TWS slúchadlá, ktoré spĺňajú všetko, čo by si hráč môže želať, vrátane neskutočne kvalitného, plného zvuku a nízkej latencie iba 36 ms. Ďalšou obrovskou výhodou tohto modelu je, že nemusíte mať v lete na ušiach veľké gamingové slúchadlá, pod ktorými sa potíte. 

Angry Miao herné slúchadlá CyberBlade Zdroj: TOUCHIT
Angry Miao herné slúchadlá CyberBlade

Konštrukcia 

Angry Miao Cyberblade sú klasické špunty v dizajne Cyberpunk. Mnou testovaný variant je v prevedení Shell black, ktoré má krásne čierne puzdro v štýle nočnej oblohy. Cyberblade sú však viac ako iba obyčajné slúchadlá do uší s nabíjacím puzdrom a RGB podsvietením. 

Jedinečnosť spočíva predovšetkým v možnostiach nabíjacieho puzdra, ktoré sa vkladá do doku s RGB podsvietenou základňou. Samotné puzdro je pomerne veľké, avšak má to svoje opodstatnenie. Vrchný magnetický kryt totiž slúži ako ovládací prvok, ktorým je možné meniť zvukové režimy, hlasitosť a režimy prenosu. Okrem použitia s PC je tieto slúchadlá možné prepojiť aj s konzolami PlayStation 4 a 5, Switch alebo Macom

Slúchadlá a dokovacia stanica sú vybavené USB-C portami, pričom nabíjacie puzdro má v prednej časti LED diódu, ktorá informuje o úrovni nabitia batérie v puzdre. Či už som mal Cyberblady prepojené cez Bluetooth alebo kábel, všetko fungovalo presne podľa očakávania. Okamžite a spoľahlivo.

Angry Miao herné slúchadlá CyberBlade Zdroj: TOUCHIT
Angry Miao herné slúchadlá CyberBlade

Obsah balenia

To je skutočne veľmi bohaté. Už samotná škatuľa vzbudí pozornosť svojimi rozmermi, nejde teda o žiadnu minimalistickú krabičku so zariadením a jedným návodom. V balení sa nachádza nabíjacie puzdro so slúchadlami, dokovacia stanica, používateľská príručka / záručná karta, tri páry nástavcov z pamäťovej peny a 4 páry zo silikónu plus jedny na slúchadlách, 0,8 m kábel USB (typ C na typ C) a 2m USB kábel (typ C na typ A). Je teda vidieť, že predajné balenie ponúka všetky možnosti okamžitého použitia s množstvom zariadení.

Komfort pri počúvaní

Výrazný trojuholníkový dizajn slúchadiel v štýle Cyberpunk by mohol vzbudzovať dojem, že sú ťažké. Opak je pravdou. Sú ľahké a v ušiach držia veľmi dobre. Nevypadávajú. Len musím upozorniť, že je potrebné vybrať si správne nástavce, ktoré zabezpečia, že slúchadlá budú v ušiach držať, pretože pri aj malej vôli senzor priblíženia zaznamená pohyb a slúchadlo vypne. Angry Miao si aj v tomto smere zaslúži pochvalu, pretože predajné balenie je vybavené rôznymi veľkosťami nástavcov z pamäťovej peny a silikónu.

Angry Miao herné slúchadlá CyberBlade Zdroj: TOUCHIT
Angry Miao herné slúchadlá CyberBlade

Zvuk

Pokiaľ si odmyslím skutočne vynikajúce a intuitívne možnosti ovládania, tak najvýraznejšou vlastnosťou týchto slúchadiel je vynikajúci zvuk. Považujem sa za náročného poslucháča, avšak ani medzi najdrahšími kúskami slúchadiel do uší mi zvukovo nesedia všetky modely. Aktuálne už rok používam Oppo Enco X2, ktoré som si zamiloval na prvé počutie.

Pokiaľ by som však mal Cyberblade zaradiť do môjho rebríčka obľúbenosti, tak ich bez váhania postavím na pomyselné prvé miesto, teda hneď vedľa Oppo Enco X2, a to aj napriek tomu, že majú inú charakteristiku zvuku. Cyberblade sú zvukovo modernejšie (dynamickejšie), čiže ponúkajú mohutný a plný zvuk, ktorý je na druhej strane zrozumiteľný a ekvalizérom ľahko spracovateľný. Jemné náznaky subbasu sú krásne doplnené výškami a zrozumiteľným stredmi.

Angry Miao herné slúchadlá CyberBlade Zdroj: TOUCHIT
Angry Miao herné slúchadlá CyberBlade

Je pritom úplne jedno, či som počúval epic music, power speed metal alebo deathcore, slúchadlá dokázali všetko prehrať s tak veľkým nadhľadom, že sa pokojne môžu postaviť tvárou v tvár najväčším hráčom na trhu. Lenže, tento koncept o to nestojí. Ide svojou vlastnou cestou a ponúka ďalšie možnosti pre hráčov.

Pokiaľ zrovna nehráte svoju obľúbenú hru, tak slúchadlá si pokojne zoberte so sebou bez dokovacej stanice a skladby prehrávajte cez Bluetooth. Pri používaní s PC alebo konzolou samozrejme používajte káblové prepojenie kvôli nízkej latencii, a ešte o niečo lepšiemu zvuku.

Angry Miao herné slúchadlá CyberBlade Zdroj: TOUCHIT
Angry Miao herné slúchadlá CyberBlade

Ovládanie

Ovládanie slúchadiel Cyberblade je pomerne obsiahle, čiže na začiatku sa určite nezaobídete bez návodu na používanie. Celé kombo je možné ovládať kombináciou slúchadiel s dotykovými plochami a ovládačom integrovaným do nabíjacieho puzdra.

V magnetickom kryte nabíjacieho puzdra je integrovaný otočný prstenec, prostredníctvom ktorého je možné meniť hlasitosť – pri otáčaní doľava sa znižuje hlasitosť, doprava zvyšuje. Zmenu hlasitosti sprevádza aj znižovanie alebo zvyšovanie jasu RGB pruhu v hornej časti krytu. Toto však funguje iba pri pripojení slúchadiel k zariadeniu pomocou kábla. 

Nabíjacie puzdro

Pokiaľ na kryt nabíjacieho puzdra kliknete jedenkrát, tak sa aktivuje SuperFast režim s nízkou latenciou a nastavením zvuku v režime GamingBooster. V rámci tohto módu každý ďalší klik znamená zapnutie alebo vypnutie mikrofónu.  

Dvojklikom sa SuperFast režim vypne a slúchadlá sa okamžite prepnú na Bluetooth, napríklad k smartfónu. Toto prepínanie funguje spoľahlivo. Všimol som si však, že pokiaľ prechádzam zo smartfónu na PC v SuperFast režime, tak hudba v PC sa spustí automaticky, avšak v opačnom smere je hudbu potrebné zapnúť stlačením dotykovej plochy slúchadla.

Trojklikom je už možné iba zapnúť alebo vypnúť RGB podsvietenie dokovacej stanice a puzdra. Dôležité je si zapamätať dlhé stlačenie, ktorým sa menia 3 zvukové režimy – Gaming Booster, Movie Booster a Music Booster. Ja som používal Music Booster, ktorý sa mi zdal zvukovo najvyvážanejší. 

Všetky vyššie popísané možnosti nastavenia zvuku a režimov sú samozrejme sprevádzané prislúchajúcimi farebnými RGB efektami na puzdre a dokovacej stanici.

Angry Miao herné slúchadlá CyberBlade Zdroj: TOUCHIT
Angry Miao herné slúchadlá CyberBlade

Slúchadlá

Ovládanie je rozšírené aj na dotykové plochy slúchadiel. Jednoklik umožňuje skladby pozastaviť alebo spustiť, prípadne umožňuje prijať a ukončiť hovor. Dvojklik je o niečo komplexnejší. Počas hovoru sa ním odmietne hovor, avšak počas prehrávania hudby ním meníte  skladby dopredu alebo dozadu, použitím pravého alebo ľavého slúchadla. Trojklik dopĺňa funkčné možnosti o vypnutie alebo zapnutie podsvietenia slúchadiel.

O ďalších možnostiach LED podsvietenia puzdra, dokovacej stanice a slúchadiel sa nebudem ani rozpisovať, keďže aj v návode sú im venované až štyri strany. Je toho skutočne veľa.

Angry Miao herné slúchadlá CyberBlade Zdroj: TOUCHIT
Angry Miao herné slúchadlá CyberBlade

Aplikácia

Používal som aplikáciu pre Android, ktorá je veľmi jednoduchá, ale funkčná. Ponúka prehľad o nastavení režimov – ANC, ambientného režimu alebo vypnutí týchto možností. ANC spolu s pasívnym potláčaním hluku odvádza skvelú prácu, avšak ambientný režim by mohol byť o niečo hlasnejší.

Okrem toho aplikácia ponúka aj prehľad o úrovni nabitia slúchadiel a puzdra, tri EQ režimy (použiteľný snáď iba Balanced) a nastavenia RGB efektu slúchadiel.

Záver

Nestáva sa mi často, že som z produktu doslova nadšený. Aj napriek tomu, že nejde o klasické prenosné TWS slúchadlá s tradičným dizajnom, tak aj Cyberblade si určite nájdu svojich priaznivcov, predovšetkým zo sveta gamingu. Sú neskutočne komfortné a ľahké, majú skvelý zvuk (pre mňa jeden z najlepších) a ponúkajú široké možnosti ovládania pomocou ovládača zabudované do nabíjacieho puzdra. 

Pokiaľ k tomuto všetkému pripočítam aj nízku latenciu 36ms a efektné RGB podsvietenie, tak ide o produkt, ktorý by mal mať každý hráč vo svojej výbave, ktorý chce počas hrania využívať všetky výhody hlavových slúchadiel, ale nechce sa pod nimi potiť. 

Slúchadlám Angry Miao CYBERBLADE udeľujem TIP redakcie.

TIP REDAKCIE

Páči sa nám

  • Vynikajúci zvuk
  • Moderný dizajn
  • Kvalitné prevedenie
  • Efektné RGB podsvietenie
  • Vysoký komfort
  • Herný režim s nízkou latenciou
  • Možnosti ovládania cez dok a slúchadlá
  • Použitie so širokou škálou externých zariadení
  • Bohaté príslušenstvo

Nepáči sa nám

  • Nie sú oficiálne dostupné na Slovensku
  • Používanie dotykových plôch slúchadiel nie je pohodlné kvôli trojuholníkovej konštrukcii – šmýkajú sa na nej prsty

Cena: 249 dolárov (potrebné pripočítať DPH a CLO)

Angry Miao Cyberblade zakúpite v prevedeniach Shell Black, The Dark Side a Ghost White na TOMTO ODKAZE.

Angry Miao herné slúchadlá CyberBlade Zdroj: TOUCHIT
Angry Miao herné slúchadlá CyberBlade

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.