Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Keď sa Dirk Oehlerking pustí so svojou dielňou Kingston Custom do motocykla BMW R 18, možno očakávať veľkolepý výsledok. Známy úpravca nedávno spôsobil rozruch na scéne s modelom R 18 Spirit of Passion – dych vyrážajúcim výtvorom v prúdnicovom štýle.

Model R 18 The Crown ide o veľký krok ďalej. „Je to podstata mojich doterajších výtvorov,” hovorí Oehlerking, ktorého vášňou a kreatívnou inšpiráciou boli vždy individuálne a nezvyčajné motocykle. Presne to robí s totálnym nasadením v regióne Porúria už 30 rokov. Miluje priemyselnú kultúru a blízkosť priemyslu a remesiel, má skvelú sieť a pre svoje motocykle a seba úžasné fotografické kulisy.

Karoséria s vlastným dizajnom vyrobená z hliníkového plechu a zavesenie predných kolies s obojstranným kyvným ramenom s centrálnou vzperou odpruženia

Pri príležitosti 100 rokov divízie BMW Motorrad teraz vytvoril model R 18 The Crown, veľký motocykel s motorom typu boxer, ktorý má všetko. „Začal som s novým modelom BMW R 18, ktorý som následne odstrojil. Ako vždy som pri vytváraní tvaru, línií a dizajnu pracoval s tvrdou penou a kartónom. Cieľom bolo, aby motocykel, v kombinácii s inovatívnym vzhľadom, vyzeral silne, elegantne a rýchlo,” opisuje Oehlerking svoj dizajnový prístup.

Dizajn si vyžiadal značné prispôsobenie technológie. Musel vytvoriť úplne nové zavesenie predných kolies v podobe obojstranného kyvného ramena s centrálnou pružiacou vzperou.

Palivovú nádrž s objemom 8 litrov a časti karosérie vytvoril z ručne rezaného, ohýbaného a tvarovaného hliníkového plechu s hrúbkou 2 mm.

Zatiaľ čo motor a zadné zavesenie sú rovnaké ako v prípade originálu, dve nerezové výfukové potrubia kompletne vyrobil ručne.

Do veľkolepého konceptu R 18 The Crown perfektne zakomponoval množstvo štandardných prvkov, ako sú svetlomety, prístroje, spínače a systém opierok nôh. Celok harmonicky dopĺňajú prvky ako kovania spojky a ručnej brzdy od značky Magura, zadný blatník a držiaky od spoločnosti Wunderkind, ako aj sedadlo vyrobené z 2 mm hrubého hliníkového plechu a potiahnuté pravou kožou.

Ako čerešničku na torte dal Oehlerking modelu R 18 The Crown perleťový lak Champagne Platinum. Dopĺňa ho emblém značky BMW ozdobeným malou korunkou.

Odhalenie motocykla BMW R 18 The Crown sa uskutoční v termíne od 7. do 9. júla 2023 pri príležitosti osláv 100 rokov BMW Motorrad v rámci podujatia BMW Motorrad Days v Berlíne.

Značky: