Predstavenie nového telefónu z radu Mate sa blíži.

Nový telefón od firmy Huawei, model Mate 60, by mal okrem iného prísť s vylepšeným fotoaparátom. Informuje o tom na Twitteri zdroj podobných únikov Digital Chat Station.

Ako uvádza, všetky tri objektívy, teda hlavný, širokouhlý aj teleobjektív, by mali mať snímač s rozlíšením 50 Mpx.Papierovo“ by v porovnaní s Huawei Mate 50 šlo o celkom výraznú zmenu, keďže ten mal 50 Mpx iba na hlavnom fotoaparáte a zvyšné dva si museli vystačiť s 12 Mpx teleobjektívom a 13 Mpx širokouhlým objektívom.

Čo sa týka ďalších špecifikácií, zobrazovacou jednotkou by mal byť 6,7-palcový OLED panel s 1,5 K rozlíšením a adaptívnou obnovovacou frekvenciou od 1 do 120 Hz. Zdroj tvrdí, že pripravovaný Mate 60 sa podobá na predchodcu, ale nájdu sa na ňom určité rozdiely.

Ochranný kryt Huawei Mate 60Zdroj: Weiobo.com

Trochu konkrétnejšie informácie v tomto smere aktuálne priniesol portál Weibo.com, ktorý má k dispozícii ochranný kryt budúceho telefónu. Na ňom najviac zaujme výrez pre kruhový modul fotomodulu, ktorý je viditeľne väčší ako u Mate 50, odhadom asi o pätinu. Podľa krytu by aj telefón mal byť o niečo širší, ale skutočne iba nepatrne.

Huawei Mate 50 bol predstavený 6. septembra 2022 a do predaja sa dostal 28. septembra, takže aj z toho je jasné, že predstavenie nástupcu sa zrejme blíži.

Zdroj: Twitter.com, Weibo.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.