Populárny Footshop sa vracia do Bratislavy s novou kamennou predajňou.

Rok od zatvorenia predošlej predajne Footshop presunul svoju predajňu viac do historického centra, bližšie k turistickému centru hlavného mesta Slovenska. Nová predajňa otvorila svoje brány začiatkom augusta 2023 na rohu frekventovaných ulíc Obchodná a Poštová. Boli sme pritom.

Kamenná predajňa Footshop
Kamenná predajňa Footshop

Nová predajňa Bratislave nastavuje novú latku úrovne predajní Footshop. Dizajn interiéru voľne nadväzuje na streetartový projekt Hotel Kyjev, ktorý Footshop vytvoril v roku 2018. Ikonická budova hotela Kyjev v centre Bratislavy vtedy prešla výraznou „dekonštrukciou“ fasády, ktorá vlastne zmenila charakter centra mesta.

Pri navrhovaní interiéru novej predajne bol inšpiráciou interiér hotela Kyjev. Významným prvkom je kruh, ktorý zohráva vlastnú úlohu vo viacerých detailoch predajne. Za predajným pultom sa nachádza výrazná inštalácia pripomínajúca fasádu hotela Kyjev, dominantný výrez v stene v strede predajne má rovnaký kruhový tvar ako hlavné zrkadlo pri skúšobných kabínkach a kruh bude hrať hlavnú úlohu aj vo vyhradenom priestore pre umenie v zadnej časti predajne. Footshop totiž myslí na umenie a podporuje lokálnych tvorcov v Bratislave. V Art Space bratislavskej predajne sa ako prvý predstaví umelec Ašot Haas.

Kamenná predajňa Footshop
Kamenná predajňa Footshop

Footshop v Bratislave bude predávať prémiový výber tenisiek a streetwearu značiek ako adidas, Nike, Converse, Y-3, Dr. Martens, C.P. Company, Comme des Garçons, Heron Preston a ďalších. V predajni sa sa nachádza aj „in-store only“ kolekcia Footshop Label viazaná na otvorenie bratislavskej predajne. Tá opäť odkazuje na projekt Hotel Kyjev, obsahuje tričká, mikinu a čiapku a je už v predaji do vyčerpania limitovaných zásob. Samozrejme, funguje aj e-Shop na adrese www.footshop.sk. Trendom je spájanie umenia a predajne.

Hlavnou tvárou Opening Party tak bol jeden z najpočúvanejších hudobných interpretov na Slovensku Gleb. Ten má 340 tisíc poslucháčov na Spotify mesačne.

Zdroj: Footshop.sk

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.