OneDrive dostane možnosť off-line súborov aj v prehliadači.

Cloudové úložisko teraz prichádza s viacerými zmenami. Naposledy to bolo mierne nepochopiteľné započítavanie fotografií v albumoch viackrát. Podľa toho, v koľkých albumoch sa nachádzajú. Predtým išlo o zmenu v súvislosti s off-line súbormi priamo vo Windows. Pred niekoľkými mesiacmi zmizla možnosť vybrať si adresáre, ktoré chcete mať off-line a ktoré sa synchronizovať nebudú. Teraz je možnosť len stiahnuť buď všetko, alebo nič a nechať ich on-line a stiahnuť, až keď ich prvýkrát otvoríte.

Microsoft 365 Roadmap je stránka, kde sa objavujú pripravované plány pre jednotlivé produkty firmy. Podľa tohto záznamu by sa malo dať so súbormi pracovať podobne ako v Prieskumníku alebo na webe v čase pripojenia na OneDrive. Teda prezerať súbory, kopírovať a presúvať ich medzi adresármi a tiež odstraňovať. Tu ale tiež bude treba najprv vybrať súbory, ktoré majú byť k dispozícii aj bez pripojenia k internetu.

Po pripojení sa vykonané zmeny synchronizujú. Nie je zatiaľ jasné, či pôjde o implementáciu na pozadí a OneDrive bude mať v prehliadači doplnok, ktorý zostane v pamäti aj po zatvorení prehliadača. Ak nie, je zrejmé, že budete musieť minimálne zapnúť prehliadač, aby sa po pripojení do internetu vykonali zmeny a nedochádzalo k zdvojeniu či iným problémom, napríklad po vykonaní zmien v OneDrive cez Prieskumníka. Nové možnosti by sme mali vidieť prvýkrát v novembri v rámci náhľadovej verzie, plná funkčnosť je očakávaná v decembri 2023.

onedrive offline browserZdroj: Microsoft

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.