Slúchadlá predstavujú jedny z najviac rastúcich produktov na svetovom trhu. V predajoch rastú hlavne tzv. TWS slúchadlá, teda úplne bezdrôtové slúchadlá. A práve sem smerujú aj novinky od spoločnosti TP Vision, ktoré sa predávajú pod značkou Philips.

Nárast predaja slúchadiel v počte kusov ale aj v hodnote predaja
Nárast predaja slúchadiel v počte kusov ale aj v hodnote predaja

Úplne bezdrôtové slúchadlá

Philips Fidelio T2 prestavujú najnovší prírastok TWS slúchadiel so značkou Philips. Ako sme sa dozvedeli, výrobca zapracoval na kvalite reprodukcie a tiež potlačení vonkajšieho hluku. Voči predchádzajúcemu modelu T1 sa výrazne zmenil tvar nových slúchadiel tak, aby vám určite nevypadávali z uší. Potvrdzujeme, že naozaj nevypadávajú, je tu tzv. „tragus lock“, ktorý tvorí fyzickú úpravu proti vypadávaniu slúchadiel z uší.

Philips Fidelio T2Zdroj: TOUCHIT.sk
Philips Fidelio T2

Rovnako potvrdzujeme, že kvalita hudby je u modelu Fidelio T2 veľmi dobrá. Podstatou je ergonomický tvar, akustický dizajn, grafénový povlak a ekologická Muirhead koža. V prípade produktov so značkou Philips máte pritom istotu, že ide o autentické materiály – ak to vyzerá ako kov, je to kov a nie plast.

Slúchadlá Philips T2 obsahujú 9,2 mm driver, podporujú Hi-Res Audio LDAC, obsahujú technológiu aktívneho potlačenia okolitého hluku s podporou umelej inteligencie. Rovnako sa dajú zapojiť k viacerým zariadeniam cez Bluetooth a s potlačením okolitého hluku je ich výdrž na batériu 9 hodín (bez potlačenia hluku je to až 36 hodín). Cena slúchadiel Fidelio T2 je 279 eur a podporujú aj bezdrôtové nabíjanie Qi.

Slúchadlá sme už v redakcii testovali a potvrdzujeme, že ide o výrazným upgrade voči predchádzajúcej verzii a hrajú veľmi dobre. S výhodou sa dajú využiť napr. pri športe, keďže nevypadávajú z ucha.

Náhlavové slúchadlá

Ďalej sme videli náhlavové slúchadlá Fidelio L4. Pri nich Philips vylepšil hlavne prítlak na uši a ergonómiu ich držania na hlavne. Potvrdzujeme, že použitá koža je veľmi príjemná pre uši a slúchadlá vôbec netlačia na hlave. Použité sú 40 mm drivery s grafénovým poťahom.

Slúchadlá Philips Fidelio L4Zdroj: TOUCHIT.sk
Slúchadlá Philips Fidelio L4

Príjemné je aj nasadzovanie slúchadiel na hlavu a na batériu vydržia až 40 hodín. Aj tieto slúchadlá sme už v redakcii podrobne testovali. Cena slúchadiel Philips Fidelio L4 je 349 eur.

Zdroje: vlastné, Philips

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.