Kúpte si ochranný obal.

Doplnené 22. 9.: Článok sme aktualizovali o vyjadrenie Applu

Jedným z hlavných zlepšení novej generácie iPhonov 15 Pro (Max) je titánový bočný rámik. iPhony sú vďaka nemu ľahšie, pričom si zachovávajú výbornú odolnosť a prémiový dizajn. Titánovou konštrukciou zároveň vyčnievajú nad ostatné smartfóny na trhu.

Zdá sa však, že ani titánová konštrukcia nie je dokonalá a bude ju trápiť jeden problém, ktorý môže byť pre niektorých používateľov sklamaním – titánové iPhony sú lapače odtlačkov prstov. Tvrdí to Andrew Clare, ktorý zverejnil na sociálnej sieti X fotografie dvoch iPhonov, ktoré sú totálne zapackané. Problém potvrdzuje aj krátke video na sociálnej sieti weibo a priznal ho aj samotný Apple.

V rámci objektivity je potrebné upozorniť na to, že tieto fotografie a zverejnené video zachytávajú iPhony, ktoré boli vystavené počas ich oficiálneho predstavenia v tzv. demo zóne. Znamená to, že v priebehu krátkej doby prešli rukami množstva ľudí.

Na druhej strane, aj Apple upozorňuje na to, že titánové iPhony sú náchylnejšie na odtlačky prstov a tie môžu dočasne zmeniť farbu bočného rámika. Môže byť preto vhodné, aby ste pri výbere farebnej verzie navštívili niektorú z predajní a overili si, ako moc majú vystavené iPhony 15 Pro (Max) tento problém. Zverejnené fotky a video naznačujú, že problémové by mali byť najmä farebné verzie Blue Titanium and Natural Titanium.

Mnohí ľudia však vyriešia problém s prípadnými odtlačkami prstov veľmi jednoducho – na iPhone si dajú ochranný kryt.

iPhone 15 Pro MaxZdroj: Apple
iPhone 15 Pro Max

Doplnené: Problém potvrdil aj Apple

Apple zaktualizoval článok na svojich stránkach technickej podpory (slovenská verzia webu sa zatiaľ nedočkala aktualizácie) a informuje používateľov o tom, že „v prípade iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max môže olej z vašej pokožky dočasne zmeniť farbu vonkajšieho rámika.

Našťastie ide o dočasný stav, keďže utretím iPhonu mäkkou, mierne vlhkou handričkou, ktorá nepúšťa vlákna, obnovíte pôvodný vzhľad. Praktickejším a trvalým riešením bude použitie ochranného obalu, ktorý je pre mnohých používateľov samozrejmosťou.

Zdroj: andrewjclare, weibo, Apple

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit