Aplikácia je po 3 rokoch dostupná pre všetkých používateľov.

Na to aby ste sa do aplikácie Microsoft Lists mohli zaregistrovať, respektíve prihlásiť, potrebujete konto Microsoft. To nepredstavuje limit a ide o bežnú registráciu. Doteraz firma limitovala použitie tejto aplikácie len pre podniky. Tým, že ju teraz uvoľnila pre každého používateľa a teda aj pre osobné účty Microsoft, si ju teraz môžete vyskúšať a plánovať v nej jednotlivé projekty či udalosti.

Je navrhnutá tak, aby poskytla projektový prehľad jednotlivých udalostí. Každý zoznam sa môže týkať konkrétneho problému alebo projektu, či už ide napríklad o plánovanie pracovných alebo osobných vecí. Na začiatok sa dajú vytvoriť rôzne šablóny a typicky napríklad ide o sledovanie problémov, prípadne sledovanie priebehu konkrétneho projektu alebo napríklad plánovanie narodenín či správa majetku.

Zoznamy sú dostupné vo forme online alebo pre Android a iOS. Jednotlivé zoznamy sa dajú zdieľať s pracovným tímom alebo s používateľmi, ktorým vytvoríte prístup a môžete na nich participovať spoločne. Vhodná je pre tých, ktorí chceli plánovať svoje záležitosti v zoznamoch úloh, no tie im neposkytovali potrebné nástroje alebo prehľad. Táto aplikácia je totiž akýmsi hybridným riešením medzi bežným zoznamom úloh a jemným nádychom projektového riadenia.

microsoft lists aplikaciaZdroj: Microsoft
microsoft lists aplikacia

Zdroj: vlastné, Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.