Japonská spoločnosť zintenzívnila boj proti dezinformáciám. 

Iba nedávno sa objavili správy, že Sony pripravuje funkciu digitálneho podpisu pre svoje zariadenia. Spoločnosť už dokončila druhé kolo testovania technológie overovania pre fotoaparáty Sony Alpha, ktoré poskytnú užitočné informácie, že fotografie boli skutočne vyhotovené pomocou týchto fotoaparátov. 

Hoci už skôr sa predpokladalo, že Sony túto možnosť implementuje aj do svojich vlajkových smartfónov, tak portál GSMArena teraz informuje, že digitálny podpis pre fotografie bude dostupný aj pre pripravované telefóny Sony Xperia 1 VI a Xperia 5 VI. Aj tieto telefóny tak dostanú funkciu, ktorá bude nasadená na boj proti falzifikátom.

Sony Xperia 5 IVZdroj: TOUCHIT.sk
Sony Xperia 5 IV

Sony zostane aj pri ďalšej generácii vlajkových telefóny verné tradícii, pretože opäť predstaví funkciu, ktorá v mobilnom priemysle ešte nebola použitá, čím si Sony opäť vydobyje prvenstvo. Digitálny podpis však nebude dostupný iba pre fotografie, ale aj pre videá, aby sa zabránilo falšovaniu originálneho obsahu. Preskúmanie metadát obrázkov a videí by tak mohlo odhaliť, či s obsahom bolo alebo nebolo manipulované. 

Sony tvrdí, že digitálny podpis a autentifikácia prostredníctvom C2PA budú dostupné formou aktualizácie pre modely Alpha 9 III, Alpha 1 a Alpha 7S III na jar 2024. Na presné fungovanie tohto digitálneho overovania sme sami zvedaví, keďže prvé správy o tejto funkcii nie sú používateľsky príliš prívetivé.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.