Aplikácia by zaznamenala významný skok v rozšírení funkcionality.

Umelá inteligencia v Poznámkovom bloku by sa mala nazývať Cowriter. Keďže ide o globálny trend, odhadujeme nástup podobnej funkcionality aj pre iné aplikácie na prácu s neformátovaným textom. Tie sú už teraz oveľa viac vybavené ako aplikácia vo Windows. Podľa používateľa PhantomOcean3 na Twitteri bude mať Poznámkový blok novú ponuku.

Ako je vidieť na obrázku, okrem možností v roletovom menu sa zobrazujú aj kredity. Aj toto je trend a cesta, ktorou sa nástroje AI budú vyvíjať. Zatiaľ je prevádzka veľmi drahá na to, aby bolo integrovanie AI zadarmo. AI dnes využíva niekoľko málo modelov a tie si autori integrujú do vlastných aplikácií. Majú s nimi náklady, a tak je tento model financovania celkom logický.

AI pomôže v prepisovaní vybraného textu, skrátení alebo naopak rozšírení textu prípadne v zmene spôsobu zápisu. Bežne máte dostupnú možnosť formálneho alebo neformálneho zápisu aj u Bing Chat v Microsoft Edge. Mimochodom, táto funkcia bola dostupná už minulý rok a nájdete ju na paneli Copilot v prehliadači od Microsoftu.

edge copilot a vytvaranie texu na základe našej požiadavkyZdroj: TOUCHIT

Zdroj: PhantomOcean3, ghacks.net

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.