Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Plánujete tento rok osviežiť svoju domácnosť, chystáte rekonštrukciu, alebo si len chcete udržať prehľad o tom, čo práve „letí“ v interiérovom dizajne?

Tak v tom prípade vás nasledujúce riadky určite nesklamú. V tomto roku opäť dochádza k obmene trendov, čo už teraz naznačujú nielen mnohé príspevky na sociálnych sieťach a výsledky vyhľadávania, ak zadáte interiér bytov 2024. Ak stavíte na niektorý z týchto štýlov v tomto roku, chybu určite neurobíte!

Interiérové trendy sa oplatí sledovať. Nielen vtedy, keď plánujete kompletnú rekonštrukciu ale aj vtedy, ak túžite po menšom osviežení vášho obydlia. Môže byť totiž zdrojom cennej inšpirácie, pričom zistíte, že niektoré trendy sa časom vracajú. Hoci trendov jednotlivých rokov sa pri zariaďovaní interiéru vôbec nemusíte držať, pretože prioritou je práve váš vkus, je zaujímavé pozrieť si, po čom bude v najbližšom období dopyt. Vybrali sme tie, o ktorých budete v nasledujúcom období určite počuť a ak sa vyberiete loviť nové bytové doplnky, určite na ne narazíte.

Návrat quiet luxury vo veľkom

Quiet luxury, alebo po slovensky, tichý luxus si od módy a dekoratívnej kozmetiky, dovolenkám našiel cestu aj k interiérovému dizajnu a po bezmála dvadsiatich rokoch sa opäť vracia na scénu. Minimálne teda, ak sledujete interiérové trendy na sociálnych sieťach. Tichý luxus je o drahých doplnkoch, ktoré ale extravagantne nekričia. Svoje miesto si v rámci tohto trendu nachádzajú značkové veci, ktoré ale prvoplánovo neprezrádzajú svoj pôvod a zároveň majú tendenciu vydržať veľmi dlho.

Ocenenie remesla

Pri zariaďovaní priestorov je často najdôležitejším prvkom tá povestná „posledná bodka“. Platí to aj pri kuchyniach, v ktorých si čoraz viac miesta nachádzajú remeselné riady či rôzne iné doplnky vyhotovené na mieru. Tento trend by sme mohli nazvať aj malým prienikom umenia do každodennej práce, ktorú práve v kuchyniach treba odvádzať. Ručne vyrábané taniere alebo hlinené vázy neozdobia iba vidiecke kuchyne, ale aj kuchyne vyznačujúce sa modernou strohosťou.

Vidiecke kuchyneZdroj: funkcnekuchyne.sk

Malé zbierky – veľký efekt

Mať to, čo sa nedá bežne zohnať. Mať niečo špecifické a hodnotné. To je hlavnou motiváciou mnohých zberateľov, ktorých vášeň sa dostáva čoraz viac do pozornosti. Domov totiž vzniká vtedy, keď je plný práve tých vecí, ktoré pre vás majú hodnotu a význam. Nebojte sa ich preto vystaviť a dať im v rámci interiéru vášho domova čestné miesto. Vytvorte zátišie so zbierkou perokresieb, vystavte poličku s modelmi autíčok, alebo vyhotovte si osvetlenie zo zbierky sklenených fliaš. Fantázii sa totiž v zberateľstve a napokon ani v interiérovom dizajne medze nekladú.

Značky: