Pôjde o 5G verziu už predstaveného veľkého tabletu od Redmi.

Tablety čoraz viac naberajú na popularite. Viacerí výrobcovia tomu prispôsobili aj svoju stratégiu a začali pripravovať zariadenia, ktoré si na tomto trhu môžu získať množstvo zákazníkov. Aj keď s príchodom väčších smartfónov tablety takmer stratili svoj význam, dnes už dokážu byť plnohodnotnou náhradou aj tabletov. Príkladom je aj tablet Redmi Pad Pro, ktorý bol predstavený aj na globálnom trhu a na konkurenciu útočí najmä nižšou cenou a veľkým displejom.

Displej tohto tabletu má 12,1″ a ide o IPS LCD s podporou 120 Hz obnovovacej frekvencie. Xiaomi, resp. Redmi si dalo na tomto tablete záležať a pripravilo preň aj špeciálne príslušenstvo napríklad v podobe stylusu. Je však pochopiteľné, že tento tablet s čipsetom Snapdragon 7s Gen 2 podporuje len pripojenie do siete prostredníctvom Wi-Fi. Ako sa však dozvedáme, čoskoro získa aj svoju 5G verziu.

Redmi Pad Pro bude dostupný aj v 5G verzii

Tablet Redmi Pad Pro je bezpochyby tabletom, ktorý si získa na trhu ešte veľkú pozornosť. Aj jeho súrodenci z rovnakej série v podobe Redmi Pad SE alebo Redmi Pad sú známe a používateľmi obľúbené. Pro verzia tabletu však bude niečím špeciálna. Bude vo verzii s možnosťou pripojenia do 5G siete prostredníctvom SIM karty. Vďaka tomu váš tablet využijete nech už ste kdekoľvek, bez potreby pripájať sa do Wi-Fi siete.

Špecifikácie tabletu by mali byť identické ako v prípade verzie s podporou Wi-Fi. Základom by mal byť rovnako čipset Snapdragon 7s Gen 2, 10000 mAh batéria či podpora pre 33 W nabíjanie. Fotoaparát tabletu má jeden 8 Mpx snímač, ďalej sa vo výbave nachádzajú aj štyri reproduktory a operačný systém je v podaní Androidu 14 v kombinácii so Xiaomi HyperOS.

Dátum predstavenia zatiaľ nie je jasný, no 5G verzia Redmi Pad Pro by sa mohla objaviť aj na globálnom trhu. Naznačuje to aj príspevok Lei Juna, ktorý zverejnil na sociálnej sieti X.

Zdroj: X (@leijun)

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.