Ambície spoločnosti rastú.

OnePlus svoj úplne prvý tablet predstavilo začiatkom roka 2023. Po malom meškaní sa v apríli začal aj predávať, čo znamená, že tento tablet s netradičným pomerom strán je na trhu už viac ako rok. V týchto dňoch si ho môžete stále kúpiť prostredníctvom oficiálnej stránky spoločnosti za akciovú cenu 379 eur (verzia 8/128 GB). Za túto cenu dostanete výkonný a dobre vybavený tablet.

Začiatkom apríla 2024 sa však začali objavovať informácie o jeho nástupcovi. Viaceré zdroje v tom čase tvrdili, že OnePlus Pad 2 bude na trh uvedený v druhej polovici tohto roka, čo sa síce začína pomaly napĺňať, ale Pad 2 v konečnom dôsledku mierne predĺži ročný cyklus uvádzania. Dôležitejšie pritom je, že novinka bude musieť svojho predchodcu prekonať vo viacerých kľúčových oblastiach.

OnePlus Pad GoZdroj: 91mobiles
OnePlus Pad

Pripomeňme si, že model OnePlus Pad vo svojej výbave má výkonný čipset MediaTek Dimensity 9000, až 12 GB RAM a 256 GB úložisko, čo nie je vôbec zlé. V týchto dňoch sa však objavil výpis z porovnávacej platformy Geekbench, ktorý toho prezrádza skutočne veľa. Dobrou správou je, že na základe získaných technických parametrov už vieme, že model OnePlus Pad 2 viaceré očakávania nielenže napĺňa, ale aj prekonáva.

Tablet s modelovým označením OnePlus OPD2404 potvrdzuje viaceré oblasti výbavy, ktoré budú nekompromisné. Platforma Geekbench odhalila, že tablet bude mať nainštalovaný Android 14. Hoci sa očakávajú viaceré úrovne pamäť RAM, tak testovaná verzia využívala 8 GB. V single core teste tablet dosiahol 2103 bodov, v multicore teste 6297 bodov. Tieto výsledky síce nedosahujú úrovne zariadení s podobným čipsetom, ale keďže ide o predprodukčné zariadenie, tak OnePlus ho môže ešte mierne vyladiť.

OnePlus Pad 2 v GeekbenchZdroj: Geekbench
OnePlus Pad 2 v Geekbench

Vo výbave OnePlus Pad 2 by nemala chýbať až 16 GB pamäť RAM, 512 GB úložisko, 12,1 palcový LCD displej s jasom až 900 nitov a 13 Mpx hlavný fotoaparát spolu s 8 Mpx selfie fotoaparátom. Čerešničkou na torte bude 9510 mAh batéria s podporou 67 W nabíjania.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.