Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

CUPRA naďalej prekvapuje vozidlami s prevratným dizajnom a výkonom. Jej cesta urobila ďalší krok s dvojitým víťazstvom na tohtoročnom vysoko prestížnom a medzinárodne uznávanom ocenení RED DOT DESIGN AWARDS.

Showcar CUPRA DarkRebel získal ocenenie Red Dot: Najvyššie ocenenie v súťaži Best of the best (Najlepšie z najlepších) získala vďaka svojmu prelomovému dizajnu. Tým sa ale úspech nezastavil, pretože CUPRA Tavascan si taktiež odniesol ocenie Red Dot, ktoré meduinárodná porota udeľuje produktom so skutočne výnimočným dizajnom.

„CUPRA naďalej posúva hranice dizajnu a prináša na trh vozidlá, ktoré vzbudzujú túžbu. Víťazstvá Red Dot Design Awards pre CUPRA DarkRebel Showcar a Tavascan sú uznaním toho najlepšieho z nášho provokatívneho dizajnového jazyka,“ povedal Jorge Diez, riaditeľ dizajnu spoločnosti CUPRA. „Tento nekonvenčný dizajn sa podarilo dosiahnuť vďaka vášnivému dizajnérskemu tímu, ktorý vždy posúva hranice.“

Pri tvorbe dizajnu sa použilo viac ako 270 000 výstupov z online konfigurátora – Hyper Configurator od fanúšikov CUPRA. Výsledkom je 100 % elektrický dvojmiestny športový automobil s architektúrou „shooting brake“, ktorá je posilnená vysoko tvarovanou karosériou a prvkami. Všetky tieto prvky exteriéru DarkRebel predstavujú prejav dizajnu s cieľom vytvoriť túžbu, emócie ale najmä vyniknúť v porovnaní s konkurenciou.

V interiéri CUPRA DarkRebel, výnimočnú štruktúru karosérie, ktorá prináša nečakaný a prelomový kokpit. Parametrický dizajn a výroba prinášajú podstatnejší prístup k udržateľnosti. Pasažieri sa ocitnú v objímajúcom, radikálnom, extrémnom prostredí ohraničenom plátnom načrtnutým dynamickými formami, z ktorých vystupujú surové, ľahké štruktúry. Korunou celého vizuálneho zážitku sú hnacie komponenty, skutočné skvosty dizajnu, ktoré svojimi tvarmi a špičkovou technológiou zabezpečujú precíznosť a dotvárajú jedinečný interiér.

Úspech značky CUPRA na tohtoročnom udeľovaní cien Red Dot Design Awards sa nezastavil pri DarkRebel; CUPRA Tavascan tiež získala cenu Red Dot za výnimočný dizajn.

CUPRA Tavascan je prvé plne elektrické SUV kupé značky, ktoré bolo navrhnuté a vyvinuté v Barcelone. Je impulzom pre nový výrazný dizajnový jazyk značky CUPRA, ktorý sa prenesie na budúce vozidlá v ponuke značky

Dizajn 100% elektrického SUV kupé je odvážny. Tím dizajnérov CUPRA Tavascan, vyvinutý s cieľom zapôsobiť prevratne, emotívne a expresívne, vytvoril dizajnový jazyk určený pre novú generáciu milovníkov automobilov.

Dizajn exteriéru prináša aerodynamické a športové proporcie. Z prednej časti sú okamžite rozpoznateľné MATRIX LED diódy s trojuholníkovým podpisom, zatiaľ čo interiér je vďaka charakteristickej stredovej chrbtici spolu s dizajnovými výduchmi vzduchu architektonickým dielom. Všetky tieto body pomohli presvedčiť porotu, aby modelu CUPRA Tavascan udelila najvyššie ocenenie.

Porota bola plná chvály na neuveriteľnú prácu značky CUPRA. Zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti RED Dot, profesor Dr. Peter Zec, povedal: „CUPRA je veľmi úspešná: Spomedzi množstva prihlášok od spoločností a dizajnérskych štúdií z celého sveta presvedčila našu medzinárodnú porotu výnimočná kvalita a dizajn výrobkov CUPRA. Teraz je ten správny čas upozorniť na vynikajúcu kvalitu dizajnu výrobkov.“

Medzinárodne uznávané ocenenie Red Dot Design Awards vyzdvihuje to najlepšie v oblasti dizajnu a podnikania. Približne 40 medzinárodných odborníkov z rôznych špecializovaných oblastí pracuje na testovaní, diskusii a individuálnom hodnotení každého výrobku, aby nakoniec určili konečného víťaza na základe celého radu kritérií vrátane inovácie, funkčnosti a životnosti.

Viac informácií o značke CUPRA nájdete na webovej stránke: https://www.cupraofficial.sk

CUPRA je nekonvenčná značka SEAT, S.A., ktorá kombinuje emócie, elektrifikáciu a vysokú výkonnosť s inšpiráciou svetom Barcelony. Bola založená v roku 2018 a je jednou z najrýchlejšie rastúcich značiek v Európe, ktorá má vlastnú sieť špecializovaných predajných miest na celom svete.

CUPRA dokazuje, že elektrifikácia a športový charakter sa perfektne hodia k sebe. V roku 2023 značka dosiahla nový vrchol predajom vyše 230 000 automobilov. Každé uvedenie nového modelu predstavuje nový míľnik v definovaní charakteru značky s vyzývavým a originálnym dizajnom. CUPRA Ateca bola jedinečným modelom vo svojom segmente, CUPRA Leon prvým elektrifikovaným modelom značky vďaka pohonu plug-in hybrid, CUPRA Formentor prvým modelom vyvinutým exkluzívne pre značku a doteraz jej najlepšie predávaným modelom a CUPRA Born prvý model značky s elektrickým pohonom.

CUPRA je oficiálnym automobilovým partnerom a partnerom mobility FC Barcelona, premium sponzorom World Padel Tour a oficiálnym sponzorom eSports Club Finetwork KOI. CUPRA s hrdosťou štartuje v svetovom šampionáte  elektrických monopostov Formula E. Značka spolupracuje s tímom ambasádorov, ktorí chcú byť hybnou silou zmien. Patrí k nim filmový režisér J.A. Bayona, nominovaný na Oscara, pilot Formule E Lucas Di Grassi, pouličný maliar TVBoy, olympijskí zlatí medailisti Adam Peaty a Saúl Craviotto, nemecký futbalový brankár Marc-André ter Stegen a Alexia Putellas, svetová futbalistka roka FIFA a dvojnásobná nositeľka ocenenia Ballon d’Or.

Značky: