OPPO postupne prináša umelú inteligenciu aj do lacnejších telefónov.

Spoločnosť OPPO len minulý mesiac prišla na globálny trh so smartfónmi, ktoré sa vyznačovali AI funkciami. Šlo o sériu OPPO Reno12, pričom aktuálne sa v tejto sérii nachádzajú až tri telefóny s možnosťami AI. Tu ale čínsky výrobca nekončí a plánuje rozšíriť svoje pôsobenie na trhu s AI telefónmi. Dôkazom je aj nedávne prehlásenie s veľkými plánmi na rok 2024.

OPPO tak údajne plánuje vypustiť AI funkcie do 50 miliónov zariadení do konca tohto roka. Týchto funkcií má byť približne 100, pričom týkať sa budú rôznych oblastí telefónu. Výrobca má mať už aj vytvorený plán toho, ako sa postupne tieto funkcie budú dostávať do telefónov a bude to v niekoľkých vlnách.

Predstavenie série OPPO Reno12Zdroj: TOUCHIT
Predstavenie série OPPO Reno12

Už z oficiálnych vyjadrení spoločnosti vyplýva že dúfa, že všetky smartfóny v budúcnosti budú disponovať funkciami AI. Či sa to ale týka len smartfónov z ich dielne, alebo ide o celkový pohľad na trh, nevieme povedať. OPPO začína s prípravou rozširovania AI funkcií do telefónov a plán na začiatok je práve dosiahnutie celkovo 50 miliónov zariadení s AI funkciami v priebehu roka 2024. Ráta sa pritom aj s už predstavenými smartfónmi a tiež tými, ktoré sa nenachádzajú na globálnom trhu.

Najviac vylepšenou oblasťou budú fotoaparáty. Práve v tomto smere vie umelá inteligencia výrazne vylepšiť používateľský zážitok. Aj nedávno predstavené modely zo série Reno12 ponúkajú AI funkcie ako napríklad možnosť odstránenia osôb či objektov z fotografie. Množstvo ďalších AI funkcií však OPPO prisľúbilo vypustiť v priebehu tohto roka.

Ráta sa však aj s dodržaním bezpečnostných zásad pri používaní umelej inteligencie. OPPO tak chce vylepšiť aj svoje dátové centrá, aby boli údaje používateľov v bezpečí, pričom na nové funkcie sa môžeme tešiť už v blízkej dobe.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.