Po dvoch testovacích kolách sú dispozícii pre čoraz väčší počet zariadení.  

Mapy Google sú jednou z najobľúbenejších navigačných aplikácií. Nielenže ponúkajú množstvo užitočných funkcií, ale sú aj zadarmo. Začiatkom mája sme informovali o novom dizajne, ktorý spoločnosť vydala pre menšiu skupinu používateľov. Následne sa očakávalo, že nový dizajn sa v najbližších týždňoch rozšíri do všetkých regiónov sveta, čo sa teraz začína napĺňať. Hoci prvopočiatky nového dizajnu je možné nájsť ešte vo februárových zostavách aplikácie, tak neskôr bol tento redizajn stiahnutý, a jeho ďalšia fáza bola spustená v máji a následne v týchto dňoch.

Nový prepracovaný dizajn v každom prípade odstraňuje niekoľko vizuálnych prvkov zobrazovaných na celú obrazovku a nahrádza ich vizuálne prívetivejšími a modernejšími hárkami, ktoré iba čiastočne prekrývajú aktívne pozadie. Portál 9to5Google teraz informuje, že redizajn sa začína rozširovať a dostáva sa do veľkého množstva zariadení.

Stará vs. nová verzia

Nové hárky majú zaoblenejšie rohy, zobrazujú mapu na viacerých miestach, čím umožňujú vyniknúť pozadiu. Okrem toho, že pomáhajú zachovať kontext pri pohybe v aplikácii, Mapy Google s týmto prepracovaným dizajnom jednoducho vyzerajú vzdušnejšie a modernejšie. Odľahčené riešenie je aj používateľsky prívetivejšie pri pohybe naprieč celým prostredím aplikácie. Aj samotné ovládanie hárkov je používateľsky prívetivé. Hárky pre záznamy miest je možné zatvoriť novým tlačidlom „x“ v pravom hornom rohu alebo potiahnutím späť z ľavého/pravého okraja. 

Stará vs. nová verzia

Zmenou prešla aj obrazovka na vyhľadávanie trasy. Táto úvodná obrazovka na zadanie cieľa s výberom spôsobov dopravy a zoznamom posledných miest síce zostáva nezmenená a stále ide o stránku na “celú obrazovku”, ale po zadaní vstupných údajov sa v hornej časti obrazovky zobrazí už iba počiatočná/koncová poloha. Všetky ostatné voľby boli presunuté nadol, aby sa zlepšila ich dostupnosť. V celom rozhraní sa okrem toho začali používať ďalšie ovládacie prvky, ktoré zjednodušujú ovládanie a používanie aplikácie Mapy.

Stará vs. nová verzia

Redizajn Google Máp sa v týchto dňoch začína vo verzii 11.136.x dostávať do čoraz väčšieho počtu Android zariadení. Pre systém iOS nie je zatiaľ k dispozícii.

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.