Unihertz priniesol ďalší telefón, ktorý je určený špecifickému segmentu používateľov.

Na trhu so smartfónmi nájdete okrem gigantov, ako je Apple, Samsung a Xiaomi, aj malých výrobcov, ktorí sa snažia zaujať špecifické skupiny používateľov. Medzi takýchto výrobcov patrí napríklad Fairphone s konceptom udržateľných telefónov, alebo Unihertz, ktorý vyrába smartfóny pre používateľov so špecifickými požiadavkami.

Unihertz už v minulosti vyrobil jeden z najmenších telefónov na trhu, smartfón s hardvérovou klávesnicou v štýle BlackBerry, ale aj smartfón s obrovskou batériou a rekordnou výdržou až 100 dní v standby režime na jedno nabitie.

Najnovším prírastkom do portfólia tohto výrobcu je telefón Jelly Max. Aj napriek slovu Max v názve ide o najmenší 5G smartfón na trhu. Ponúka 5-palcový displej IPS displej s rozlíšením 1520 × 720 pixelov, procesor MediaTek Dimensity 7300, 12 GB RAM typu LPDDR5 a 256 GB UFS 3.1 úložisko.

Unihertz Jelly MaxZdroj: Unihertz
Unihertz Jelly Max

Jelly Max má rozmery 128,7 × 62,7 × 16,3 mm a hmotnosť 180 gramov. Ponúka 4000 mAh batériu s podporou 66 W rýchleho nabíjania.

Vo výbave telefónu je aj slot na dve nano SIM karty, 100 Mpx hlavný fotoaparát, 8 Mpx teleobjektív a 32 Mpx selfie fotoaparát. Bezdrôtovú konektivitu zabezpečuje Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.4. Nechýba ani NFC. Jelly Max prichádza na trh s operačným systémom Android 14. Ďalšia podpora je neznáma, avšak Unihertz štandardne neprináša aktualizácie do svojich telefónov.

Jelly Max sa dostane do predaja v októbri. Nedočkavci môžu získať telefón cez portál Kickstarter za špeciálnu cenu na úrovni 260 eur aj s poštovným.

Unihertz Jelly MaxZdroj: Unihertz
Unihertz Jelly Max

Zdroj: Kickstarter

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit