O jeho prípadnom úspechu rozhodnú fanúšikovia smartfónov s hardvérovou klávesnicou.

BlackBerry kedysi patrilo medzi významných výrobcov mobilných telefónov. So zabudovanou hardvérovou klávesnicou a pokročilými funkciami lákalo používateľov, ktorým nestačili tradičné telefóny. Lenže potom prišiel iPhone a odštartoval éru smartfónov.

BlackBerry sa síce snažilo prispôsobiť novému svetu a v spolupráci s partnermi uviedlo na trh pár smartfónov so systémom Android a hardvérovou klávesnicou, avšak tieto pokusy skončili neúspechom. Značku BlackBerry najskôr používalo TCL, od konca roka 2020 Onward Mobility, avšak žiadaný úspech sa nedostavil. A tak sa vo februári tohto roka objavila informácia o definitívnom konci telefónov BlackBerry.

Aktuálne sa na trhu objavil nový (pripravovaný) smartfón, ktorý by mohol potešiť fanúšikov smartfónov s hardvérovou klávesnicou – ak teda ešte nejakí existujú. Značka Unihertz oznámila, že pripravuje telefón Titan Slim, ktorý je optimalizovaný na držanie v jednej ruke a to aj pre malé ruky. Telefón ponúka obdĺžnikový displej, elegantný vzhľad a najmä hardvérovú QWERTY klávesnicu.

Výrobca zatiaľ neprezradil ďalšie detaily a nepoznáme teda ani technické parametre. Titan Slim však nie je prvým telefónom od Unihertz s hardvérovou klávesnicou, takže výsledok by pomohol potešiť fanúšikov takéhoto typu smartfónov. Tí mimochodom rozhodnú aj o tom, či sa Titan Slim dostane na trh. Výrobca totiž plánuje v blízkej dobe spustiť kampaň na portáli Kickstarter, a takýmto spôsobom financovať jeho výrobu. Prípadní záujemcovia môžu sledovať celý projekt na Facebooku.

Zdroj: Unihertz

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit