Multifunkčné zariadenia so značkou HP sú na Slovensku mimoriadne populárne. My sme sa boli na novinky pozrieť v pražskom zastúpení tejto firmy, ktoré má na starosti aj trh na Slovensku.

Novinky sú určené pre domácnosti, malé či stredné firmy, ale aj pre väčšie spoločnosti.

Kompletná starostlivosť HP o tlačiarne a počítače
Kompletná starostlivosť HP o tlačiarne a počítače

Cenovo najdostupnejším zariadením je multifunkcia HP DeskJet 2820e. Je to zariadenie pre osobné použitie a do domácnosti. Dokáže tlačiť, kopírovať a skenovať, a to všetko farebne a napojenie je možné aj cez Wi-Fi sieť. Zariadenie má jednoduchý dizajn a ľahko sa používa. Medzi pokročilé funkcie patrí obnova Wi-Fi komunikácie po tom, ako dôjde k náhodnému prerušeniu tohto bezdrôtového napojenia. Náplne sú dve: čierna a kombinovaná farebná. Toto multifunkčné zariadenie dokážu využívať aj deti, ovláda sa pomocou tlačidiel alebo cez mobilnú aplikáciu HP Smart pre iOS a Android auto. Cena je okolo 40 eur a mesačné zaťaženie do 200 stránok.

Model HP DeskJet 4220 umožní o niečo vyššie mesačné zaťaženie. Je to konštrukčne podobné riešenie ako to bolo v prípade DeskJet 2820e, ale toto je vybavené automatickým podávačom hárkov. Náplne aj technológia tlače zostala rovnaká.

Ak potrebujete tlačiť o niečo viac a multifunkčné zariadenie sa má využívať viac na prácu, potom je tu zariadenie HP OfficeJet 8122e. Maximálne mesačné zaťaženie je na úrovni 1000 strán a toto zariadenie už využíva všetky oddelené náplne. Ak sa teda spotrebuje ako prvá náplň žltá, stačí vymeniť len tento zásobník. Šetríte takto na spotrebnom materiáli. Zariadenie je vybavené automatickým podávačom dokumentov, dokáže tlačiť duplexne.

HP OfficeJet 8122e pri spojení s mobilnou aplikáciou HP Smart
HP OfficeJet 8122e pri spojení s mobilnou aplikáciou HP Smart

Na ovládanie slúži veľký displej s ovládaním cez dotyk prstom. Typické určenie tohto multifunkčného zariadenie je napríklad aj Home Office. Pripojenie je možné bezdrôtovo ale aj cez sieť Ethernet. Pri tejto multifunkcii môžete požiadať o predĺženú záruku na 3 roky, a to len tým, že si zariadenie bezplatne zaregistrujete. Jeho cenu ešte zatraktívni cashback.

Cez program HP Trade-In sa môžete pri nákupe nového zariadenia bezplatne zbaviť svojho staršieho pomocníka. Staré zariadenie bude ekologicky zlikvidované. Rýchlosť tlače je 20 str./min. pri monochromatickej tlači a 10 str./min. pri farebnej tlači, a to pri štandardnej kvalite tlače. Rýchly režim Draft je ešte rýchlejší.

Videli sme aj špeciálny prípad zariadenia HP OfficeJet Pro 9110b, ktoré nie je multifunkčným zariadením, ale čisto len tlačiarňou. Niektoré firmy takéto riešenie adresne vyžadujú. Rýchlosť tlače v štandardnom režime je takmer dvojnásobná.

Obe tieto zariadenia dokážu aj spravovať tlač, a tak napr. evidovať, kto presne využíva funkciu tlače a podľa toho sa dajú spravodlivo naplánovať platby za využitie zariadení aj vo väčšom kolektíve. Rovnako je takto lepšie možné naplánovať výmenu spotrebovaných náplní. Zariadenia tiež podporujú Postscript a PCL 6.

Najvyšším novo predstaveným modelom s atramentovou tlačou je HP OfficeJet Pro 9730e. Jeho hlavnou výhodou je to, že ide o formát tlače až A3. Tieto zariadenia sa tak dobre uplatnia v konštrukčných kanceláriách, pri marketingu a pod. Aj v tomto prípade je súčasťou výbavy automatický podávač dokumentov a je jednopriechodový, má plnohodnotný skener pre formát A3. Ďalšou výhodou sú tiež dva zásobníky pre papiere na vstupe do zariadenia. Oba sú na formát A4 alebo A3.

Z oblasti laserovej tlače sme videli najprv zariadenie HP Color LaserJet Pro 3202. Ponúka sa vo vyhotovení buď len farebná tlačiareň alebo ako multifunkčné zariadenie. Tiež si môžete určiť, či bude mať aj napojenie na bezdrôtovú sieť a ak to chcete, môže byť vybavené aj faxovaním (stále sa používa). Takto sme videli vybavené multifunkčné zariadenie s názvom HP Color LaserJet Pro 3202fdw.

Zdroje: vlastné

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.