Samsung informuje o podrobnostiach zmeny aplikácie Samsung Messages za Google Správy.

Len nedávno sme vás informovali o tom, že spoločnosť Samsung mení predvolenú aplikáciu na posielanie správ v rámci niektorých smartfónov. Zmena sa zatiaľ týka len modelov Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6, ktoré boli nedávno predstavené, no všetky ďalšie modely, ktoré sa v budúcnosti predstavia, budú mať ako predvolenú aplikáciu Google Správy. Tá nahradí aplikáciu Samsung Messages, ktorú používatelia využívali dlhé roky na komunikáciu prostredníctvom SMS alebo RCS správ.

V súčasnosti sú dotknuté smartfóny určené len pre USA a zdá sa, že to tak ešte chvíľu aj zostane. Po tom, čo o zmene boli informovaní majitelia telefónov v USA, sa so Samsungom skontaktoval aj portál Android Authority a získal oficiálne vyjadrenie. To znelo nasledovne.

Samsung a Google úzko spolupracujú v mnohých oblastiach komunikačných služieb a toto spoločné úsilie o to, aby sa Správy Google stali predvolenou spoločnou platformou na odosielanie správ pre mobilný ekosystém Android, urýchli prijatie Rich Communication Services (RCS) a poskytne robustnejší a pútavejší zážitok z posielania správ používateľom Galaxy.

Samsung ďalej uvádza, že príchod aplikácie Google Správy do smartfónov Galaxy namiesto aplikácie Samsung Messages je zatiaľ limitovaný pre región Spojených štátov. O ďalších detailoch bude spoločnosť informovať v najbližších mesiacoch.

Galaxy Z Flip6Zdroj: TOUCHIT
Galaxy Z Flip6

Zmena predvolenej aplikácie znamená aj to, že Samsung bude spolupracovať s Googlom na vývoji aplikácie Google Správy. Používateľský zážitok teda bude v budúcnosti lepší ako pre majiteľov smartfónov Galaxy, no aj pre majiteľov iných Android smartfónov. Je ale nutné podotknúť, že nejde o prvý prípad toho, kedy Samsung spojil sily s Googlom. Už začiatkom tohto roka totiž prišlo k zlúčeniu služieb Nearby Share a Quick Share, ktorá slúži na prenášanie súborov medzi zariadeniami.

Dobrou správou však zostáva, že aplikácia Samsung Messages bude stále funkčná. Používatelia si ju budú môcť nainštalovať prostredníctvom Galaxy Store, no je pravdepodobné, že jej funkcie budú priebehom času zaostávať v porovnaní s Google Správami. Preferovanou aplikáciou spoločnosti teda bude tá od Googlu.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.