Problém bol našťastie dočasný.

Približne 15 miliónov používateľov prehliadača Google Chrome pre Windows stratilo svoje heslá, ktoré mali uložené v službe na správu hesiel od Googlu. Problém bol našťastie iba dočasný, avšak aj 18-hodinové obdobie počas 24. a 25. júla, kedy im heslá z ničoho nič zmizli, mohlo mnohých používateľov vystrašiť.

Google sa za situáciu ospravedlnil a uviedol, že problém spôsobila „zmena v správaní produktu bez riadnej kontroly jeho funkcií“, čo znie podobne ako vysvetlenie nedávneho najväčšieho výpadku IT systémov v histórii.

Na dočasný problém so stratenými heslami z prehliadača Google Chrome upozornil portál Forbes. Ten uvádza, že problém postihol používateľov na celom svete, ktorí nemohli pristupovať ani k uloženým heslám a ani k novým heslám, ktoré si počas výpadku vytvorili a uložili do prehliadača Chrome.

Problém sa týkal prehliadača Chrome pre Windows vo verzii 127. Google tvrdí, že ho už odstránil.

Fobres odhaduje, že problém postihol 15 miliónov používateľov. Malo by ísť približne o 2 % z celkového počtu 750 miliónov používateľov, pre ktorých Google sprístupnil zmenu nastavení. Prehliadač Chrome má viac ako 3 miliardy používateľov, veľká väčšina z nich ho používa na počítačoch so systémom Windows.

Zdroj: Forbes

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit