Zlepšená verzia prichádza iba pár mesiacov po vydaní pôvodného Phone (2a).

Nothing predstavil ďalší smartfón – Phone (2a) Plus je zlepšenou verziou telefónu Nothing Phone (2a), ktorý prišiel na trh v marci.

Ak by vo vás prívlastok Plus evokoval, že novinka dostala do výbavy ešte väčší displej, sklamem vás. Nothing Phone (2a) Plus má totožnú AMOLED obrazovku ako štandardný model. Jej veľkosť je 6,7 palca a ponúka rozlíšenie 1080 × 2412 pixelov. Totožný je aj maximálny jas na úrovni 1300 nitov.

Hlavný rozdiel medzi Phone (2a) a Phone (2a) Plus spočíva v použitom procesore. Novinku poháňa procesor MediaTek Dimensity 7350 Pro. Ide o pretaktovanú verziu procesora Dimensity 7200 Pro, ktorý nájdete v modeli Nothing Phone (2a). Na jeho zlepšení spolupracoval MediaTek priamo s firmou Nothing. Výrobca uvádza o 10 % vyšší výkon procesora a až 30 % nárast výkonu grafického čipu.

Nothing Phone (2a) PlusZdroj: Nothing
Nothing Phone (2a) Plus

Druhou novinkou vo výbave je zlepšený selfie fotoaparát. Ten má rozlíšenie 50 Mpx a podporuje záznam videa v 4K pri 30 fps. Štandardný Phone (2a) má 32 Mpx selfie fotoaparát. Posledným zlepšením je mierne zrýchlenie nabíjania zo 45 W na 50 W. Batéria má kapacitu 5000 mAh.

Ignorujúc spomenuté novinky, zvyšná výbava oboch telefónov je totožná. Smartfóny zaujmú dizajnom, majú odolnosť IP54, ponúkajú dva zadné 50 Mpx fotoaparáty (hlavný a ultraširokouhlý) a majú aj NFC. K dispozícii je Wi-Fi 6 a Bluetooth 5.3.

Nothing Phone (2a) a (2a) Plus využívajú systém Android 14 s nadstavbou Nothing OS 2.6 a prísľubom 3 veľkých aktualizácií operačného systému.

Nothing Phone (2a) Plus sa bude na našom trhu predávať vo verzii s 12 GB RAM a 256 GB úložiskom. K dispozícii bude v septembri a vtedy bude oznámená aj jeho európska cena. Výrobca aktuálne oznámil iba americkú a britskú cenu, ktorá je 399 dolárov, resp. libier.

Nothing Phone (2a) PlusZdroj: Nothing
Nothing Phone (2a) Plus

Zdroj: Nothing

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit