Huawei údajne začal s výrobou prvého modelu typu tri-fold.

Smartfóny typu tri-fold sú zatiaľ hudbou budúcnosti. Prvý takýto model totiž ukázala len spoločnosť TCL, ktorá však skladateľný smartfón zložený z troch častí displeja neuviedla do komerčného predaja. Už čoskoro by sme sa však prvého komerčne dostupného modelu typu tri-fold mohli dočkať. Za jeho výrobou bude stáť spoločnosť Huawei, ktorá mala údajne začať s jeho realizáciou. Prvý tri-fold spoločnosti teda už nebude len konceptom.

S informáciou o začiatku výroby tohto smartfónu prichádza známy leaker s prezývkou Digital Chat Station. Ten uvádza aj podrobnosti o smartfóne, ktorý by mohol úroveň dnešných zariadení mierne pozdvihnúť a ukázať, že aj smartfóny sa dajú robiť rôznymi spôsobmi. Huawei si tak skutočne prevezme prvenstvo v oblasti výroby a predaja modelu typu tri-fold.

Podľa leakera bude telefón možné zložiť do dvoch strán. Jedna strana smartfónu sa teda bude skladať do vnútornej časti zatiaľ čo druhá do vonkajšej. Patent takéhoto telefónu sme videli už v skorších návrhoch, pričom z nákresu je jasné, ako bude tento telefón fungovať.

Patent skladateľného modelu tri-fold od HuaweiZdroj: gizmochina.com
Patent skladateľného modelu tri-fold od Huawei

Telefón v rozloženom stave by mal byť ultratenký a veľkosť vnútorného displeja by mala byť až 10″. Tento model by sa v rozloženom stave teda mohol pokojne podobať aj na tablet. Z vyjadrenia leakera však vyplýva, že model nebude taký tenký ako dnešné štandardné modely typu fold, nakoľko tu sa budú ohyby nachádzať až dva. Vývoj tohto typu smartfónu rovnako potrvá niekoľko rokov, kým bude doladený do detailov.

Pokrok v technológiách však bude viditeľný. Huawei by sa s prvým modelom typu tri-fold mal zaradiť medzi inovatívnych výrobcov, ktorí pracujú na technológiách budúcnosti. Odrazí sa to však aj na cene, ktorá bude pri tomto telefóne ešte vyššia ako v prípade štandardných modelov typu fold. Už tie pritom nie sú dostupné práve cenou mnohým používateľom, no je pochopiteľné, že telefón typu tri-fold nebude jednoduchý na výrobu ani po finančnej stránke.

Zdroj: huaweicentral.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.