Počas testovania smartfónov a iných zariadení som sa za posledných viac ako 10 rokov stretol s viacerými technológiami, ktoré výrobcovia s veľkou slávou predstavili spolu s novými zariadeniami, avšak časom sa na ne úplne zabudlo a nikto ich nepoužíval.

Priznám sa, že podobný osud som predpovedal aj technológii MagSafe, ktorú ponúkajú dnešné iPhony. Očakával som síce, že si svojich fanúšikov nájde, avšak v žiadnom prípade som nečakal, že budem medzi nich patriť aj ja. Ba dokonca, že MagSafe bude funkcia, ktorá by mi reálne chýbala, ak by som zmenil smartfón.

K MagSafe som si hľadal cestu postupne. Začalo to tým, že som mal k dispozícii jeden Lightning kábel, ktorý sa mi nechcelo prenášať medzi domovom a redakciou. Namiesto toho, aby som si kúpil druhý kábel, som dal šancu MagSafe nabíjačke. Skúšal som aj lacnejšie alternatívy z AliExpressu, ale v tomto prípade odporúčam oficiálnu MagSafe nabíjačku od Apple.

Doplnil som ju hliníkovým stojanom značky FIXED a rýchlo som si zvykol na komfort, ktorý táto kombinácia ponúka. iPhone stabilne drží, dá sa pohodlne používať aj počas nabíjania (aj na videohovory) a rýchlosť nabíjania je viac ako dostatočná z hľadiska bežného používania.

Čaro technológie MagSafe však nespočíva iba v nabíjaní, ale aj v rôznorodom príslušenstve, ktoré je pre iPhone dostupné. Nedávno som začal robiť videá pomocou iPhonu a kompletne som prešiel na všemožné držiaky, statívy a adaptéry s MagSafe.

Na trhu je dostupných viacero produktov, ktoré sa odlišujú silou magnetického prichytenia a ďalšími vlastnosťami. Opäť však platí, že ide o riešenie, ktoré mi prináša nečakaný komfort. Prichytenie telefónu je o poznanie pohodlnejšie v porovnaní s tradičnými držiakmi a zatiaľ som nemal problém s tým, že by bol magnet nedostatočne silný.

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit