Spoločnosť posiela pozvánky.

PlayStation 4,5 alebo PlayStation Neo či PlayStation 4K. Tak znejú kódové označenia novej, výkonnejšej verzie konzoly PlayStation 4 od spoločnosti Sony, ktorá bude čoskoro oficiálne predstavená.

Sony potvrdilo existenciu tejto konzoly ešte pred výstavou E3, na samotnej výstave sme sa však oficiálneho oznámenia nedočkali. To sa zmení 7. septembra, v New Yorku sa uskutoční tlačová konferencia o 21:00 nášho času. O predstavených novinkách vás budeme informovať.

Vo všeobecnosti sa však očakáva, že nová konzola ponúkne grafický výkon na úrovni 4,14 teraflopov (pôvodná PS4 dosahuje grafický výkon 1,84 teraflopov) a zvládne hranie v 4K rozlíšení. Vylepšená verzia by nemala nahradiť klasickú PS4, obe konzoly budú na trhu fungovať súbežne. Každá PS4 hra bude prispôsobená pre potreby štandardnej konzoly vo Full HD rozlíšení a pre výkonnejší model v 4K rozlíšení. Z vyššieho výkonu nového modelu bude profitovať aj PlayStation VR, ktorý ponúkne lepší zážitok.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit