Stane sa najmenším počítačom na svete.

Portál Bloomberg priniesol informáciu o najbližších plánoch spoločnosti Apple v segmente Macov a MacBookov. Apple plánuje v blízkej budúcnosti vynoviť všetky svoje počítače o nové modely s procesormi M4 so zameraním na funkcie umelej inteligencie.

Do konca roka 2024 by sme sa mali dočkať nových MacBookov Pro a modelov zo sérií iMac a Mac mini. V roku 2025 sa pridajú nové MacBooky Air a počítače Mac Pro a Mac Studio. Bude to prvýkrát, čo Apple použije jednu generáciu procesora M vo všetkých kategóriách Macu.

Z pripravovaných noviniek by mal najväčšiu pozornosť pútať najmenší Mac. Model mini by sa mal po 14 rokoch dočkať veľkej zmeny dizajnu. Jej výsledkom bude, že Apple vraj vyrobí najmenší počítač na svete.

Bloomberg tvrdí, že pripravovaný Mac mini bude výrazne menší v porovnaní s aktuálnou generáciou a veľkosťou sa bude približovať set-top boxu Apple TV. Bude však pravdepodobne o niečo vyšší ako aktuálny Mac mini aj Apple TV.

Pripomeňme, že aktuálny Mac mini má rozmery 19,7 × 19,7 × 3,6 cm. Apple TV má rozmery 9,3 × 9,3 × 3,1 cm.

Mac mini, Apple M1, 8 GB RAM, 256 GBZdroj: Apple
Mac mini, Apple M1, 8 GB RAM, 256 GB

Zdroj: Bloomberg

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit