Microsoft pokračuje v zjednocovaní funkcií pod strechu hlavného okna nastavení.

Doterajšia schizofrénia stále nie je u konca a množstvo možností ako upraviť systém, nájdete v časti Ovládací panel. Novinkou, ktorá prichádza zatiaľ iba v Insider verzii, je prispôsobenie úpravy výkonu pre režim napájania a batériu samostatne. Množstvo funkcií začal Microsoft presúvať do samostatného okna nastavenia už od Windows 8.

V tomto okne chýbalo mnoho nastavení a tak bolo najjednoduchšie použiť cestu cez špeciálne okná vyvolané z Ovládacieho panelu. To platí aj doteraz, no postupne je vidieť tesnejšia integrácia a umiestňovanie funkcií do nového rozhrania. Aj nateraz ešte platí, že z tohto rozhrania spustíte pôvodné dialógové okná, ktoré tu máme ešte od čias Windows 95.

power-battery-settings-changesZdroj: Microsoft

Úplné prekopanie vzhľadu a sekcii nastavení nie je jednoduché a je problematické natlačiť všetky možnosti do jednej. Možnosť, ktorá upraví správu napájania cez okno Nastavenia však vítame, pretože je to podľa nás jedna z najčastejšie využívaných funkcií.

Aktualizácie prichádzajú postupne a nie vždy ich dostanete v rovnakom balíku. Ide o náhľadové verzie, ktoré je potrebné si aktivovať v okne Nastavenia – Systém – Windows Update zaškrtnutím prvej možnosti. Vtedy budete dostávať prednostne aj tento typ aktualizácií. Napriek tomu zdôrazňujeme, že nie všetky novinky budú u každého ihneď aktívne. Niektorí používatelia, aj keď si nainštalujú náhľadovú verziu, si budú musieť počkať na takzvané plné vydanie konkrétnej záplaty.

win11 napajanie povodneZdroj: TOUCHIT

Zdroj: Microsoft

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.